Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck redo för Stanley Cup-debut

Natten till lördag kvitterade Anaheim till 1–1 i matchserien.
Pekka Rinne hade en tung kväll i Nashvillemålet – då är Anders Lindbäck redo att hoppa in.
– Om jag får chansen kommer jag ta den, säger förre Brynäsmålvakten till Sporten, och öppnar samtidigt för VM.

Annons

Nashville skaffade sig ett rejält grepp om åttondelen mot Anaheim. Rond ett vann Lindbäcks lag med klara 4–1 på bortaplan och hade chansen att mer eller mindre stänga matchserien natten till lördag.

Men efter 5–3-förlusten är det fortsatt helt öppet.

– Anaheim passar oss jäkligt bra i spel fem mot fem. Men när vi hamnar i numerärt underläge är vi illa ute. Spelare som Perry, Selänne och Getzlaf är grymt skickliga, säger Lindbäck när Sporten nådde honom på telefon strax efter att laget landat i Nashville efter de båda matcherna i Kalifornien.

Och Lindbäck trivs i slutspelstider.

– Det är stor skillnad. Mycket intensivare och mer känslor. Skulle vi ha spelat som i slutspelet under grundserien hade vi säkert haft skador på hela laget efter bara två månader. Så mycket smäller det nu.

Pekka Rinne hade inte en av sina bättre kvällar senast och skulle den finländska stjärnmålvakten fortsätta på den vägen är Lindbäck redo att spela.

– Det är klart. Men jag tror inte att det är nära till hands. I alla fall inte att starta i en match, men att bli inbytt är inte alls omöjligt. Det gäller att träna hårt och ta chansen när den dyker upp. Då är jag redo.

I och med bortasegern i första matchen behöver Nashville bara vinna sina hemmamatcher för att ta sig vidare till nästa Stanley Cup-omgång. Skulle det däremot bli ett uttåg ur slutspelet kan Lindbäck trösta sig med VM-spel.

För dit vill han – om Nashville åker ur.

– Absolut. Är jag hel och frisk har jag sagt att jag vill spela VM. Det är alltid stort att representera landslaget.

Tre Kronors förbundskapten, Pär Mårts, hoppas på ett tillskott av Lindbäcks kaliber.

– Mitt sista stopp i Nordamerika var just Nashville. Jag har pratat med både Lindbäck och Hörnqvist. Båda är högaktuella om de blir tillgängliga.

Mer läsning

Annons