Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblom och Sandström imponerade stort

Återväxten hos Brynäs känns tryggad. 16-åringarna Oskar Lindblom och Felix Sandström dominerar i Team 17-landslaget.

Lindholm har svarat för 25 poäng på tio landskamper den här säsongen.

Annons

Massor av brynäsare har representerat de olika svenska pojk- och juniorlandslagen under veckoslutet.

En som imponerat allra mest är forwardstalangen Oskar Lindblom, som tillsammans med målvakten Felix Sandström, varit Brynäs bidrag i en femnationsturnering i Finland för Team 17.

Sverige vann alla sina fyra matcher och hela turneringen efter stundtals strålande uppvisning.

Sverige öppnade med 4–0 mot Tjeckien och vann sedan med 4–3 mot USA innan man slog Finland med 8–5 och avslutade med att köra över Ryssland med 9–4 under söndagen.

Felix Sandström, som var enda spelare i laget född 1997 (nyss fyllt 16 år), fick pris som matchens lirare mot ryssarna och spelade även mot USA. Oskar Lindblom är precis som de övriga i laget född 96 (han fyller 17 i augusti) och öste in poäng. Han delade poängligasegern i turneringen med Modos Adrian Kempe.

Bägge spelarna svarade för ett mål och tre assist i avslutningsmatchen mot Ryssland. Totalt gjorde duon tolv poäng vardera på fyra matcher. Oskar Lindblom 5+7 och Kempe 6+6.

Sverige vann ju även World U17 Challenge i Kanada vid årsskiftet. Då vann laget sex raka matcher och Lindblom vann poängligan med 13 poäng (8+5).

Det svenska Team 17-landslaget har därmed vunnit tio raka matcher den här säsongen och Brynäs Oskar Lindblom har svarat för fantastiska 25 poäng. Sverige har till exempel besegrat Ryssland tre gånger och gjort 23 mål på de matcherna.

Mer läsning

Annons