Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lorsell utvisad och attackerad

Det hände saker när Munksund/Skuthamn besegrade Brynäs med 3-1 i den första SM-semifinalen.

Ett ordentligt publikrekord för damhockey slogs då 1 618 fanatiska åskådare räknades in i ishallen i Piteå.

Annons

Alla kunde dock inte hålla känslorna i styr och Brynäs Angelica Lorsell attackerades när hon satt i utvisningsbåset.
– Det är för bedrövligt och vi kommer att göra en anmälan på det som inträffade, sa Brynästränaren Magnus Grönlund.
Det var i slutet av andra perioden som Lorsell åkte ut 2+10 minuter för en tackling i ryggen. En helt okej bedömning i sig från domaren och Brynäsforwarden åkte och satte sig i utvisningsbåset för att avtjäna straffet. Då blev hon både verbalt och fysiskt angripen.

– Tydligen är det en som sitter i deras styrelse som gick in i båset och förnedrade och hånade Angelica med ord medan hans son slet tag i hennes galler på hjälmen. Det är sorgligt och riktigt uselt att det får hända. Vi kommer definitivt att agera på något sätt och anmäla det hela, sa Grönlund.
Däremot hyllade han publiktillströmningen.
– Det var en häftig inramning annars. Det gamla publikrekordet för damhockey låg ju på 900 och att det nu kom över 1600 för att titta är otroligt roligt och gynnar damhockeyn i stort.
Publiken bar också fram hemmalaget till stordåd på isen. Att det skiljde 40 poäng mellan lagen efter att grundserien var färdigspelad syntes minsann inte på isen den här kvällen. Det var Munksund/Skuthamn som var lite hetare och lite rappare hela tiden.
– Visst. Dom var bättre än tidigare och vi var lite sämre. Då kan det bli så här. Vi kom aldrig åt deras sätt att spela med en väldigt tät defensiv. Vi kunde helt enkelt inte luckra upp det, menade Brynästränaren.

Efter att hemmatjejerna gått fram till 2–0 kom en reducering av just Lorsell och då var Brynäs lite på gång ett tag. Ett nästan två minuter långt fem mot tre-spel i sista perioden gav dock ingenting och sedan satte hemmatjejerna 3–1 i tom kasse.
Men det var med stor revanschlusta som hela Brynäs satte sig i bussen för den långa hemfärden. På lördag spelas returen i Läkerol Arena och där måste Brynäs vina för att få en tredje och avgörande match i samma arena dagen efter.
– Vi vet vad vi måste göra. Vi fick också en enorm tändvätska efter den här skandalen och det peppar oss bara mer, lovande Grönlund.
Christer Åberg

Mer läsning

Annons