Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lossnar det i kväll, Widing?

Brynäs storspelade och vann borta mot Färjestad – men en som fortfarande inte fått till det är tänkte målkungen Daniel Widing.

Nu hoppas han att det lossnar mot sin förra klubb Djurgården i kväll – även om det finns statistisk som talar emot det.

Annons

Widing sitter förstås inte och tjurar över att han bara står noterad för en assist hittills efter fyra elitseriematcher. Man kan inte gärna göra det efter en laginsats som gav 4–1 borta mot svenska mästarna och fick Nya Wermlandstidningen att konstatera att Färjestad inte blivit så utspelade av ett Brynäslag sedan Tord Lundströms och Lennart ”Tigern” Johanssons dagar.

– Nä, jag kan inte klaga när det går bra för laget. Men det kommer matcher när det kanske inte funkar för de andra kedjorna och då är det bra om våran gör det, säger Widing.

29-åringen spelar med Sebastian Lauritzen och Jonas Nordquist, en enhet som tillsammans har fått ihop beskedliga tre poäng.

– Vi hade ett jättebra genrep mot Södertälje, men sedan har det inte riktigt klaffat för oss. Vi har jobbat jävligt hårt, och så länge vi vinner är det ju skitsamma. Vi får bidra med hårt jobb.

• Vad gör ni för att få det att lossna?

– Egentligen inte så mycket. Just nu trillar det inte rätt helt enkelt. Men vi har snackat om att jobba bättre ihop och supporta varandra. Men det är sånt man alltid snackar om.

Just med tanke på att Widings kedja har en del att jobba med kommer det faktum att han i kväll möter sin förra klubb Djurgården lite i skymundan. Men han konstaterar att det blir lite speciellt.

– Jag hade ett väldigt roligt år i Djurgården. Jag fick väl lite kritik för egen del för att jag inte producerade tillräckligt, men jag fick ändå ett godkännande för att jag krigade i varje match och alltid gav hundra procent. Själv känner jag att jag försökte hela tiden, säger Widing.

– Det var ett väldigt lärorikt år. Framför allt på det personliga planet.

Han konstaterar att skillnaden mellan Djurgården och Brynäs inte är så stor. Båda lagen har en hel drös med unga talanger mixat med några äldre och rutinerade herrar och båda bygger sitt spel på fart och intensiv skridskoåkning.

– Jag såg förra säsongen att Brynäs hade förändrat sitt spelsätt. Det var mer frejdigt, och jag tycker att det är roligare att åka framåt än bakåt.

• Så det var inte så stor omställning att gå till Brynäs?

– Nä, det hade varit annorlunda om det var för några år sedan.

Trots att Widing flyttat runt en del under sin hockeykarriär har han ringa erfarenhet av att möta sina gamla klubbar. Och när han väl har gjort det har han haft svårt att producera – han har faktiskt inte ens gjort ett enda mål.

I kväll har han chansen att sänka sina ex-kompisar i Djurgården, men säger:

– Jag hoppas att vi tar tre poäng, det är allt. Några krav på mig själv får jag vänta med att ha.

Mer läsning

Annons