Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad cup i Strömsbro

I söndags var det full fart i nya Ersands Arena. För första gången någonsin anordnade Strömsbros pojkar födda 2003 en egen cup.

Annons

– Det har varit jätteroligt, en mycket lyckad cup och stämningen var på topp hela dagen. Allt från de hitresta föräldrarna till killarna på planen har varit positivt, summerar Strömsbros tränare Mikael Wahlberg.

För Strömsbrolaget med den förre Brynässpelaren Mikael Wahlberg som coach finns det nämligen en bakomliggande tanken med cupen. Cupen ska förhoppningsvis vara en inkomstkälla till framtida resor.

En dröm och ett mål man har satt upp är att någon gång kunna åka iväg och spela en cup i exempelvis USA eller Kanada.

– Inget är bestämt, men visst skulle det vara oerhört kul att göra något om fem eller sex år. Det skulle vara en perfekt avslutning för laget, säger tränare Wahlberg.

I samarbete med Nobo Sport har cupen blivit verklighet. Gästande Arlanda Wings, Almtuna Hockey, och Nacka Hockey ställdes mot hemmalagen Strömsbro, Hille Åbyggeby och Brynäs IF.

Även om Mikael hatar att förlora och får i vissa lägen bita sig i läppen tycker han att det är jätteroligt att träna sitt lag där hans lilla son Theo spelar.

– I den här åldern är resultat kanske inte prioriterat i första hand, utan killarna har lika roligt när de träffas och leker utanför planen. Och det är det som är tjusningen när man är i de här åldrarna. Vissa killar hatar att förlora medan det för andra inte spelar sådan stor roll, säger Mikael Wahlberg.

Finalen vann Almtuna mot Nacka med 5–0. Brynäs lyckades vinna tredjepris i en jämn match mot Arlanda med 2–1. För Wahlberg och grabbarna gick det lite sämre, men man avslutade cupen på ett härligt sätt när man vann över lokalkonkurrenterna Hille Åbyggeby med 9–3.

Mer läsning

Annons