Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målen kom men Brynäs straffades ändå

Sporten ställde Andreas Thuresson mot väggen inför hemmamötet med Luleå. Inte ett spelmål på 16 omgångar – då slog han till i den 17:e och blev poängräddare.

– Det krävdes lite "kritik" i tidningen, sedan kom det, säger Thuresson efter matchen som Brynäs förlorade med 2–3 efter straffar.

Annons

Forwarden Andreas Thuresson har haft sina chanser – men missat.
Ett straffmål, i premiären hemma mot Växjö, var allt han mäktat med inför matchen mot Luleå i Läkerol Arena.

Efter fredagens träning fick han chansen att berätta om sin måltorka och varför Brynäs bara lyckats göra två mål på de tre senaste matcherna.

• Det gav resultat.

– Jo, det var lite komiskt, säger Thuresson med ett leende.
Thuressons första spelmål i elitserien den här säsongen betydde 2–2 i en tempostark och sevärd match som avgjordes på straffar.

– Det var ett skitmål. Jag fick en hård passning från Nordquist och sedan försökte jag bara styra upp pucken högt i målet. Det gick vägen, säger Thuresson, som nu kan lägga måltorkan bakom sig.

– Visst har det varit lite frustrerande. Jag hoppas att det släpper ordentligt nu.

Trots fyra raka förluster är Thuresson inte särskilt orolig inför fortsättningen.

– Jag tycker inte att vi har spelat dåligt i någon av de senaste matcherna. Det är bara det att vi har svårt att hänga dit puckarna. Vi måste göra fler mål i spel fem mot fem, fyra mot fyra och allt vad det nu är, säger Thuresson och fortsätter:

– Nu blev det en poäng och det här var ett steg framåt. Om vi spelar så här och även gör fler mål, då är vi svårstoppade.

Trafik framför mål är en nyckel till att öka målproduktionen, enligt Thuresson.

– Vi skapar mycket, men kanske kan vi ha trafik framför mål oftare. Det är ofta så vi får målen, till exempel vid Codys 1–0-mål.

Thuresson hade också ett gyllene läge att bli matchvinnare i förlängningen, då han fick friläge efter att Ryan Gunderson slagit en utmärkt passning.

– Tyvärr fick jag inte kontroll på pucken, konstaterar Thuresson, som också passar på att hylla sin lagkamrat längst bak.

– "Honken" gjorde en stor match och räddade oss flera gånger.

I går presenterade sig även backen Cody Franson på riktigt, när han stänkte dit sitt första mål i Brynäströjan.

– I sjätte matchen fick jag äntligen göra mål. Det dröjde lite längre än vad jag hade hoppats på. Jag hoppas att jag kan fortsätta på samma väg nu och hjälpa laget, säger kanadensaren, som hittade rätt med ett handledsskott från blålinjen i power play.
Och det var just Andreas Thuresson som assisterade Franson.

– Jag fick en perfekt passning och sedan var det bra skymning framför mål, säger Franson.

• Vad säger du om förlustsviten ni är inne i?


– Ärligt talat, vi har spelat bra och då är det svårt att bli upprörd.

Mer läsning

Annons