Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målskyttet ligger på is

Än är det för tidigt att tala om kris, men två gjorda mål på de tre senaste matcherna vittnar om att måltorkan är närmast total i mästarlaget Brynäs.
Färjestad vann med 3–0 (0–0, 0–0, 3–0) i Karlstad sedan Brynäs varit det bättre laget i de två första perioderna.

Annons

– Det hade varit skillnad om vi inte skapar några målchanser. Men det gör vi. Jag har stor tro på att det kommer att lossna. Vi har målskyttar, kommenterade Brynästränaren Tommy Jonsson.

I Brynäs var Sebastian Lauritzen och Jonas Nordquist tillbaka efter skador. De bildade kedja tillsammans med Daniel Widing, men det märktes att både Sebastian och Jonas saknar matchträning.

– Kul att vara tillbaka. Men det stämmer att jag blev trött i bytena. Det går fort därute. Det glömmer man bort när man har varit ifrån det ett tag, tyckte Sebastian Lauritzen.

Första perioden var jämn och mållös, med en liten övervikt för Brynäs när det gällde att skapa chanser. Calle Järnkrok kom exempelvis helt fri redan i matchöppningen men sköt rakt på Alexander Salak i Färjestadsmålet.

– Man måste göra mål för att vinna matcher. Jag tycker att vi hade många bra chanser. Men vi måste bli effektivare, förklarade Calle Järnkrok.

Färjestad hade ett gyllene tillfälle att ta ledningen i första perioden när hemmalaget fick spela fem mot tre utespelare i en minut och 44 sekunder. Men Brynäs störde förtjänstfullt Färjestads powerplay och värmlänningarna lyckades inte skapa en enda riktigt vass målchans.

Även den andra perioden slutade 0–0, återigen med Brynäs som det något konstruktivare laget när det gällde anfallsspelet. Bland annat var Sebastian Lauritzen nära att fira sin återkomst med sitt första elitseriemål för säsongen när Brynäs hade ett power play i början av perioden, men även den gången räddade Salak.

Inte heller Färjestad lyckades få in pucken när de fick chansen i numerärt överläge i slutet av perioden.

I stället tog hemmalaget ledningen direkt i inledningen av den tredje. Matchuret visade 23 sekunder när lagkaptenen Rickard Wallin rakade in 1–0, snyggt framspelad av Christian Berglund som helt ställde Brynäsförsvaret med en passning bakom ryggen.

Därmed var isen bruten. Per Åslund sköt 2–0 efter 3.55 när han ostörd fick åka in i slottet och placera pucken förbi Johan Holmqvist. 3–0 prickade Patrik Lundh in i tom bur efter 18.45.

"Honken" var annars Brynäs bäste spelare tillsammans med anfallaren Johan Harju som hade mycket istid och skapade det mesta i anfallsväg för Brynäs. Dessutom var han stark även i det defensiva spelet.

– Den dåliga inledningen i tredje perioden kostade oss matchen. Annars kändes det bra. Vi skapade mycket chanser. Normalt hade vi gjort tre, fyra mål med sådana chanser, sade Johan Harju.

Tommy Jonsson har haft roligare dagar i sitt hockeyliv:

– Jag är väldigt besviken över hur matchen slutade. Vi spelade mycket bra i två perioder. 0–0 så långt speglade inte alls matchen. Vi hade ett bra försvarsspel och ett bra målvaktsspel. Sedan hade vi inte riktigt energin att komma igen i tredje perioden när de fick sina mål.

Mer läsning

Annons