Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström laddad för plats i NHL-laget

I dag flyger Jacob Markström tillbaka till Florida med en enda sak i siktet – spel i NHL.

Något annat finns inte och erfarenheten ska göra att förre Brynäsmålvakten lyckas.

– Det känns betydligt bättre nu än vid samma tidpunkt i fjol, säger Markström till Sporten.

Annons

Egentligen skulle Markström ha åkt redan i lördags, men stormen i New York försenade flytten tillbaka till Florida efter sommarsemestern hemma i Gävle.

Några extra dagar att ladda upp på svensk mark inför sin andra säsong i Nordamerika. Den som är tänkt att han på allvar ska slå igenom i världens bästa liga.

För han vill knappast packa resväskan igen – och åka vidare till det nya farmarlaget San Antonio Rampage.

Florida ska inte bara vara en mellanlandning.

– Campen börjar den 8 september. Då är jag laddad och ska vara på topp, säger Markström till Sporten och berättar om den erfarenheten som ska göra det enklare för honom att slå sig in i NHL-laget Florida Panthers.

– Vid samma tidpunkt i fjol var allt nytt. Men nu vet man hur det funkar och det känns betydligt bättre. Den ett år långa erfarenheten jag fått kommer bli nyttig.

Men ändå är mycket nytt i Florida Panthers. Bland annat har laget fått en ny tränare i Kevin Dineen med över 1 000 NHL-matcher i bagaget som aktiv. Och förra säsongens givne målvaktsetta, världsstjärnan och Markströms konkurrent, Tomas Vokoun, har försvunnit.

I stället har klubben plockat in José Théodore, 34 år gammal och som knappt varit ordinarie i NHL på tre säsonger.

• Det är väl ändå ett tecken på att Florida tänker satsa på dig?

– Jag har inte hört någonting och kan samtidigt inte lägga fokus på vad ledningen tycker och tänker. Jag ska göra mitt bästa och hoppas att det räcker.

• Men en viss skillnad på konkurrensen ändå?

– Absolut. Vokoun är ju en av NHL:s bästa målvakter. Samtidigt är också Clemmensen (Scott i förnnamn och förra säsongens backup i Florida) kvar och vill kämpa om en plats. Konkurrensen är fortfarande tuff. Precis som det ska vara i världens bästa liga.

• När tvättar Florida Panthers bort sin stämpel om att vara NHL:s slagpåse?

– Förhoppningsvis redan till den här säsongen. Många nya, intressanta spelare har kommit in och laget känns spännande. Jag tycker att slutspel är en rimlig målsättning.

Mer läsning

Annons