Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström skickas till farmarligan

Trots succén i Florida Panthers. Nu skickas Jacob Markström till klubbens farmarlag San Antonio Rampage i AHL.

– Jag har haft en bra säsongsstart men nu åker jag till San Antonio, skriver han på twitter.

Annons

Jacob Markström flyttades upp till NHL-laget Florida när en av klubbens målvakter, Scott Clemmensen, blev skadad på försäsongen.

Den förre Brynäsmålvakten har spelat fem matcher och gjorde det strålande bra – ändå tvingas han nu lämna Florida eftersom Clemmensens knäskada är läkt.

– Jag har haft en bra start på säsongen och kommer att sakna mina lagkamrater i Panthers. Men nu tar jag mig an San Antonio och ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater och börja spela för Rampage, skriver Jacob Markström på twitter.

21-årige Jacob Markström har bara släppt in nio mål på de fem matcher han spelat och har en imponerande räddningsprocent på 94,40 i Panthers.

I Florida finns också målvakten José Theodore som varit förstemålvakt hittills under säsongen.

På en presskonferens förklarade Florida Panthers general manager Dale Tallon klubbens beslut.

– Jacob är vår tredjemålvakt och det är bättre för hans utveckling att spela många matcher i San Antonio. Här i Florida får han spela en match varannan vecka. Hittills har han bara startat tre av 13 matcher i NHL – vi vill att han spelar mycket mer än så.

Dale Tallon menar dock att organisationen är väldigt nöjda med det Markström presterat och anser att han är "framtiden".

– Om inte Clemmensen blivit skadad hade Markström varit i San Antonio redan för sex veckor sedan. Och det här är ingen tävling i populäritet, för oss handlar det om att producera målvakter på lång sikt. Det är ett maraton, säger Dale Tallon.

– Självklart vill Jacob stanna här, men vem vill inte det? Men Jacob vet vad som är bäst för hans framtid och vi gör det som är bäst för hans framtid och det är det viktigaste.

Mer läsning

Annons