Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårts: ”Brynäs kan ta guld”

Brynäs dominerar Tre Kronors trupp till Karjala cup. Förbundskapten Pär Mårts förklarar varför:

– Det är ett intressant, spelskickligt lag. När deras lägstanivå blir ännu högre kan de vinna ännu fler matcher. Jag tror dom kan ta SM-guld.

Annons

Fyra spelare – så många representanter har ingen annan klubb när Tre Kronor ska spela Karjala cup 10–13 november: Jakob Silfverberg, hemvändande Mattias Ekholm samt debutanterna Calle Järnkrok och skrällen Simon Bertilsson.

Pär Mårts avslöjar dock för Sporten att han länge haft ögonen på den hårdföre backen.

– Jag har själv haft honom i juniorlandslaget tidigare. Och jag har sneglat på Simon ganska mycket, jag har bett folk som åkt runt och sett elitseriehockey för vår räkning att titta närmare på honom. Så han är ingen ”bomb” i truppen för min del.

Samtliga landslagsbrynäsare är födda på 90-talet och representerar den nya moderna generationen, den som Tre Kronor ska byggas kring även om Mårts denna gång inte backat för namn som ex-brynäsaren Magnus Kahnberg.

Under en taktisk dragning för pressen innan truppen presenterades på Scandic Grand Central i går underströk Pär Mårts vikten av att svenska spelare lär sig avsluta på rätt sätt, och från rätt vinklar.

I det arbetet har brynäsarna en nyckelroll.

När Mårts får frågan om vilka som är de bästa skyttarna i truppen säger han:

– Silfverberg har ett väldigt kort anslag som han skulle kunna nyttja ännu bättre. Järnkrok har vi sett vad han kan.

– Vad som sedan behövs är träning och ännu mera träning för att vi ska förbättra oss.

Mårts hyllar samarbetet med elitserieklubbarna – och upplever inte att någon klubb anser det vara besvärande för det egna upplägget i en hektisk och tajt elitserievardag att släppa många spelare till landslaget.

– Jag tror klubbarna tycker det är bra att spelarna får utbildning och fantastiska matcher.

Mer läsning

Annons