Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måstematch i Ljusne

Mötet mellan Tierp Hockey och Söderhamn/Ljusne har stor betydelse för båda lagen.

Annons

– Vill vi vara med och kämpa om play-off-platsen så måste det ju bli vinst uppe i Ljusne, säger Stellan Gerdin, tränare i Tierp.

Tierp har ju ambitionen att vinna fortsättningserien, men har haft det lite trögt i de senaste omgångarna. Nu vill tränaren Stellan Gerdin se rejälare takter i dagens match.

På de senaste fyra matcherna har det bara blivit två poäng.Visst är Tierp favoriter mot Söderhamn. Men då måste det till bättre skärpa i avsluten och säkrare spel i egen försvarszon.

Senast hemma mot Lindlöven ägde man i stort matchen och avslossade hela 53 skott, utan att kunna vinna matchen.

I den matchen bjöd Tierp uppseendeväckande på tre mål och tog stryk med 6–5 (straffar avgjorde).

Än återstår många matcher. Kan Tierp skärpa till sig, så visst finns fortfarande chansen till serieseger och playoff. Men först måste det bli seger i dagens match.

För hemmalaget gäller det också att vinna för att undvika bottenläget.

– Ja, vinner vi inte mot Tierp så blir det att ställa in sig på kvalspel, säger Olle Djoos, tränare för Söderhamn/Ljusne.

– I senaste matchen hemma mot Ore gjorde vi en riktigt dålig första period. Ska vi slå Tierp måste vi starta mycket bättre,säger Djoos.

– Vi kommer i stort sett med helt ordinarie lag och måste naturligtvis kämpa för att plocka poäng, säger Djoos.

Tierp kommer med tre femmor. Men Gerdin har inte bestämt vilken av de båda målvakterna Richard Zeidlitz eller Niklas Bertilsson han kommer att använda uppe i Ljusne Ishall.

 

Mer läsning

Annons