Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerkockens hyllning har fått fart på Widing

Två mål på två raka matcher. Daniel Widing har lyft sig efter den tunga säsongsinledningen – kanske han borde tacka mästerkocken Markus Aujalay för det.

– Han kom fram till mig och ville prata, säger Brynäsforwarden.

Annons

Det var när Widing tillbringade julledigheten i Åre som han bestämde sig för att avnjuta en finare middag på restaurangen Fjällpuben. Brynäsforwarden ingick i en celeber gästlista på juldagskvällen – vid bordet intill honom satt nämligen Zlatan Ibrahimovic.

– Det var coolt att se honom. Jag är mitt uppe i hans bok också och man har nästan blivit ett Zlatanfan. Men jag kunde inte snacka med honom, han satt ju och åt och man ville inte störa. Inte ens en bild blev det, säger Widing.

Krogen drivs av dem meriterande kocken Markus Aujalay, känd från tv-programmet "Sveriges mästerkock", och det var inte till superstjärnan Zlatan som Aujalay valde att komma och hälsa på innan maten skulle serveras.

Nej, utan till Daniel Widing.

– Han kom fram och berättade att han var ett stort Brynäsfan. Vi pratade och han ville rekommendera vad jag skulle välja på menyn. Jag fick faktiskt skriva autograf till honom. Men det var till hans söner som också håller på Brynäs.

Sedan dess har Widing vänt helt och hållet på spelet som gått i svackor för honom tidigare under säsongen. På de två senaste matcherna har Brynäsforwarden gjort lika många mål.

– Ja, det kanske är en bra julmat som ligger i grunden för det. Närå, skämt å sido. Det har känts bra nu på slutet och jag tycker framför allt att jag har bättre fart och tryck i spelet nu.

• De båda målen som egentligen inte är några målchanser – det studsar rätt för dig nu?

– Ja, framför allt mot Färjestad vet jag inte hur pucken gick in. Det var ett skott ur riktigt dålig vinkel. Men jag sköt åtminstone och då sitter puckarna, till slut.

• Ska du bjuda ner din nyfunna kockvän till Läkerol Arena i framtiden nu då?

– Ja, jag får nästan göra det. Han har inte varit här, bara sett matcher i Gavlerinken.

Mer läsning

Annons