Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs upp på slutspelsplats

David Blomster är dagens reporter för Matchbloggen. Följ hans rapportering här, och kommentera gärna.

Annons

 

Därmed tackar bloggen för idag. Mycket intressant match att se fram emot på lördag då Brynäs får besök av Djurgården.

 

Brynäs kontrollerar den sista perioden utan problem. Var inte matchen avgjord redan så blev den det efter att Daniel Widing gjort 3-0 på straff med fem minuter kvar. SSK:s sena reducering skapade ingen oro i hemmalaget som tog sin tredje raka seger och eftersom Djurgården samtidigt förlorade mot Färjestad är Brynäs uppe på sutspelplats igen.

 

Matchen slut. 8-6 i skott, totalt 33-19

 

18.58. Nära 4-1 när Alcén spelar fram Granström som styr pucken över.

 

17.40. Mål, Södertälje. Linus Videll styr in 3-1 bakom en vad det såg ut som skymd Brynäsmålvakt.

 

Petri Pakaslahti i Södertälje får 10 minuter för snack.

 

Sju poäng på två matcher, Widing har en hygglig formtopp. Vad jag inte hann skriva var att SSK bara sekunderna före straffsituatonen hade en puck i stolpen.

 

15.48. Mål, Brynäs! Henrik Karlsson kastar klubban när en Brynässpelare har öppet mål. Domaren dömer straff och fram kliver Daniel Widing och sätter spiken i kistan. 3-0.

 

13.38. Lindbäck har en lugn tredje period så här långt. Det har väl egentligen hans kollega i SSK Henrik Karlsson också. Ingenting talar för att Brynäs ska tappa det här.

 

10.32. Utvisning, SSK. Yared Hagos får sin andra tvåminutare i matchen. En chans för Brynäs att få igång lite anfallsspel igen. Laget har inte sett särskilt intresserat ut av att anfalla i den tredje perioden.

 

6.58. Händer inte mycket just nu. Känns mest som att Brynäs bevakar sin ledning och spelar mycket på säkerhet.

 

Södertälje ser oengagerat och uppgivet ut. Tänk att gästerna fortfarande inte gjort mål i Läkerol Arena den här säsongen. De två tidigre mötena har båda slutat 1-0, och nu är ställningen 2-0....

 

2.51. Där kommer den, Brynäs första utvisning. Missnöjet är stort bland hemmafansen eftersom domaren först kom i vägen för Hansen, som sedan kom snett in i nästa situation.

 

1.26. Utvisning, Södertälje. Det var inte länge SSK fick vara fultaligt. Martin Cibak åker ut två minuter. Noterbart är att Brynäs fortfarande har klarat sig undan utvisningar i kväll.

 

Åter spel fem mot fem.

 

0.40. Lasse Jonsson testar ett skott som SSK-målvakten styr över med axeln.

 

Pucken är släppt!

 

Om en stund är det dags för den tredje perioden - Brynäs har 48 sekunder kvar i spel fem mot fyra. Bloggen är tillbaka om några minuter.

 

Färjestad har utökat till 4-0 borta mot Djurgården. Rögle har också 4-0 mot Modo. Ni hittar resultateten efter två perioder här intill.

 

Brynäs vinner även den andra perioden med 1-0. Men det såg inte bra ut inledningsvis. Södertälje skapade flera vassa kviteringschanser och det i läget var det en storspelande Anders Lindbäck som räddade Brynäs. Drygt halvvägs in i perioden kunde Brynäs efter ett byte där chanserna avlöste varandra göra 2-0 genom Mads Hansen - ett mål som stärkte Brynäs som avslutade perioden bra och hade flera bra lägen att utöka sin ledning ytterligare.

 

Andra perioden slut. Skott: 15-8.

 

18.45. Briljant spel av andraformationen med Hansen i spetsen. Norrmannen är nära att göra sitt andra mål - men pressen resulterar i alla fall i en utvisning för Yared Hagos och Brynäs får avsluta perioden i power play.

 

17.48. Bara en enda utvisning i matchen men nu hettar till det till framför SSK-målet. Men spelarna lugnar snabbt ned sig.

 

Nja, vi ska kanske inte räkna ut SSK riktigt än. Några bra byten av gästerna nu...

 

15.30. Södertäljes Stefan Pettersson blir helt friställd framför Lindbäck - han skjuter utanför.

 

13.43. Det känns som luften gick ur SSK efter 2-0-målet. Men vi ska inte ta ut nånting i förskott...

 

Härlig stämning i Läkerol Arena just nu. Hemmafansen är nöjda.

 

9.48. Dackell får öppet mål men lyckas inte få in pucken. Ytterst nära 3-0. 

 

9.10 Mål för Brynäs!!! Efter en chanskavalkad utan dess like trycker till slut Mads Hansen in 2-0 för Brynäs. Hansen och Lauritzen hade flera lägen vardera innan norrmannen till slut kunde få in pucken. Ett mycket viktigt mål.

 

8.53. Brynäs har jämnat ut spelet sista minuterna...

 

5.43. Inget snack om att Södetälje börjat den andra perioden bäst.

 

4.30. Nu är det Lindbäck som håller Brynäs kvar i 1-0-ledning. Stefan Pettersson försöker trycka in pucken från nära håll, både en och två gånger med Lindbäck står emot.

 

2.59. Ny svettig räddning av Brynäsmålvakten när Höglund får en chans till. SSK har en bra period just nu.

 

2.05. Lindbäck får göra en bra räddning när Linus Klasen spelar fram Jonas Höglund som avslutar från nära håll.

 

Kvällens publiksiffra: 6 325.

 

1,56. Södertälje klarar av utvisningen.

 

Spelet är i gång. Brynäs inleder i power play i 1,30.

 

Vi gör oss redo för den andra perioden.

 

Vi kan förstås inte låta bli att snegla på övriga resultat (ni hittar pausresultaten i faktarutan till höger). Glädjande för Brynäs del är att Djurgården ligger under med klara 0-3 hemma mot Färjestad.
I den viktiga matchen melan Rögle och Modo ser Ängelhomslaget  ut att ta sista chansen att undvika kvalserien. Laget leder med 2-0 på hemmaplan. De aktuella resultaten innebär att Brynäs är tillbaka på slutspelsplats men kvällen är fortfarande ung... Bloggen tar en liten paus och är tillbaka när det är dags för period 2.

 

Inte nån lysande underhållning, jämna första tio minuter där Södertälje frestade Lindbäck med ett par halvfarliga skott.  Efter 11,45 kunde Brynäs ta ledningen genom Daniel Widing (vem annars?) och efter det har Brynäs kontrollerat händelserna utan att på något sätt dominera matchen.

 

Första perioden slut. Skotten vinner Brynäs med 9-5.

 

19.30. Utvisning, SSK. Gästerna drabbas av matchens första utvisning när Martin Cibak gör sig skyldig till en tripping på Andreas Dackell.

 

 

18.00. Några minuter av ganska avvaktande ishockey.

 

13.33. Emil Sandin får ett bra läge och skjuter ett snabbt dragskott som SSK-målvakten styr utanför. Målet har stärkt Brynäs som spelar med mycket energi just nu.

 

11.45. 1-0 Brynäs!!! Daniel Widing bryter in i zonen och Brynäs får ett två mot ett-läge. Widing tar själv avslutet som går via målvakten och sakta glider in över mållinjen. Dackell får assisten.

 

8.55. Det känns fortfarande som en helt jämn match. Lagen har skapat ett par farliga chanser i var. 4-5 i skott på mål.

 

7.33. Press från bortalaget för ögonblicket.  

 

4.40. Dixon hittar Peter Nolander med en härlig passning. Brynäsbacken glider in mot mål och försöker lyfta in en backhand. Målvakten räddar. Matchens klart bästa chans.

 

3.40. SSK:s Dragan Umicevic skjuter ett lurigt skott som Lindbäck räddar.

 

2.20 Jonathan Carlsson skjuter ett dragskott som inte vållar SSK-målvakten några problem. Jämn matchinledning.

 

Då är matchen i gång!

 

Idol-Alice Svensson sjunger nationalsången i kväll.

 

Nog med försnack... nu skrinnar Brynäslirarna in på isen.

 

 

Södertälje då? Brynäs ska nog inte vänta sig någon lätt uppgift även om jumbolaget haft det resultatmässigt tungt under en längre tid. SSK behöver hitta formen inför stundande kvalserie och gjorde enligt rapporterna en spelmässigt bra match borta mot Skellefteå senast även om det blev förlust med 3-0. Klubben har förstärkt med två spelare som flydde Malmö nyligen, målvakten Henrik Karlsson och forwardsveteranen  Jonas Höglund.

 

 

Med två raka segrar i ryggen finns det ingen anledning för tränaren Niklas Czarnecki att förändra i laget. En skillnad märks dock jämfört med Röglematchen senast och det är att Daniel Hermansson är tillbaka efter att ha missat två matcher. Han går in i en fjärdekedja tillsammans med Johan Alcén och Alexander Sundström vilket innebär att ungraren Janos Vas hamnar som trettonde forward och börjar på bänken. Här har ni hela laget...

Målvakter: Anders Linbäck (Jacob Markström)
1:a: Lasse Jonsson, Niclas Andersén - Andreas Dackell, Steve Dixon, Daniel Widing.
2:a: Juuso Hietanen, Jörgen Sundqvist - Sebastian Lauritzen, Mads Hansen, Ove Molin.
3:e: Jonathan Carlsson, Peter Nolander - Jakob Silfverberg, Jonathan Granström, Emil Sandin.
4:e: Daniel Hermansson, Alexander Sundström, Johan Alcén.
Extraspelare: Simon Bertilsson, Janos Vas.

 

 

Tabelläget har ni säkert koll på. Brynäs är precis under slutspelsstrecket men bara målskillnad skiljer till Djurgården på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Det är alltså mycket viktigt med tre poäng i dag mot avsågade tabelljumbon Södertälje. Ni där hemma, vad har ni för känslor inför kvällens match och inför hela slutspurten av elitserien? Hur går det i kväll? Fixar Brynäs slutspel? Ta chansen och kommentera här nedanför.

 

God kväll på er och välkomna att följa dagens matchblogg. Det är en dryg halvtimme kvar till nedsläpp i kvällens match mellan Brynäs-Södertälje.

Mer läsning

Annons