Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Micke är ensam brynäsare i Färjestadland

Strax utanför Karlstad bor en hockeytokig tvåbarnsfar – men det är inte Färjestad Michael Bäckman, 38, håller närmast hjärtat.

– Nej, det är Brynäs som gäller för mig, säger han.

Annons

Med dryga milen kvar till Karlstad stannade Sportens slutspelsteam till hos en riktigt Brynässupporter timmarna innan onsdagens andra semifinal.

Tillsammans med hustrun Catharina och barnen Anthon, åtta, och Alva, fem år, bor Michael i Skattkärr utmed E18. Men det är inte Färjestad – utan Brynäs som är favoritlaget.

– Hoppas inte grannarna är hemma, skrattar han när vi går ut på gårdsuppfarten för att ta en bild på Michael iförd Brynäströja.

– Jag kommer ursprungligen från Sala i Västmaland och när jag var liten höll den tuffaste killen i klassen på Brynäs, så då började jag också göra det.

Och på den vägen är det. Han ser alla matcher på tv och följer ivrigt allt som Gävletidningarna skriver på nätet. Barnen är redan invigda brynäsare (Jakob Silfverberg är sonen Anthons stora idol).

– Vi fick tillfälle att träffa Silfverberg i samband med en match i vintras. Det var verkligen trevligt, säger Michael.

Frun Catharina är Karlstadtjej men har även hon tvingats bli Brynäsare.

– Jag hade inte så mycket val, men jag är inte så intresserad. Men man hör ju när det blir mål, säger hon och nickar mot sin man.

Trots närheten till Karlstads hockeytempel, Löfbergs Lila Arena, har inte Michael varit där på två år.

– Det blir för jobbigt att som brynäsare sätta sig på sittplats bland Färjestadspubliken. Jag har svårt att hålla tyst, säger Michael som då hellre styr bilen de dryga 30 milen upp till Gävle.

– Vi är några stycken som brukar samåka (bland annat den välkända supportern Stisse från Karlskoga brukar finnas i samma bil). Jag ska upp på fredag och var även och såg en av kvartsfinalerna mot Frölunda.

Via twitter kontaktade han Sportens reportrar för att bjuda på en kopp kaffe – givetvis av märket Gevalia – och snacka lite hockey och Brynäs innan nedsläpp i andra semin mot Färjestad.

– Jag funderade lite på att åka in i kväll, men man måste vara medlem i någon av Brynäs supporterklubbar för att få köpa biljett till bortastå. Så det blir nog att kolla på tv.

– Huvudsaken Brynäs vinner bara. Det är det vikigaste för mig. De här veckorna är mest ångest, men det är klart att det är roligt också, avslutar han.

Mer läsning

Annons