Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missar Las Vegas – men får VM-chans

Det är inte bara Silfverbergs säsong som fortsätter.
Mattias Ekholm, Calle Järnkrok och Johan Larsson är uttagna till Tre Kronor och den sista Euro Hockey Tour-turneringen.
– Det hade varit kul att åka till Las Vegas, men nu är det som det är, säger Ekholm.

Annons

Pär Mårts har lite att fundera på inför VM efter två raka förluster mot Schweiz i Nyköping. Men nu kan han fylla på laget med Brynäs guldhjältar och, om han hade velat, även Skellefteås silverlirare.

Men ur finallagen har förbundskaptenen bara valt ut tre spelare, och alla bar gyllene hjälmar på Stortorget i går.

Avresan till tjeckiska Brno och Kajotbet Hockey Games sker i morgon – och självklart finns hoppet om VM nu.

– Just nu har jag inte en tanke på det, men målet är väl att komma med. Fast det är väldigt hårt konkurrens, det blir tufft, säger Järnkrok och tänker bland annat på att en VM-trupp kan få tillskott från de Detroitspelare (Henrik Zetterberg med flera) som nyligen slogs ut ur Stanley Cup-slutspelet. Även tvillingarna Sedin är högaktuella eftersom Vancouver ligger under med 3–1 i matcher mot Los Angeles.

För Johan Larsson och Mattias Ekholm kan det bli mer eller mindre jackpot, om de lyckas bra i Tjeckien och sedan i VM-genrepet mot USA hemma i Läkerol Arena första maj.

– Det är förstås ett stort mål att spela VM. Då har jag gjort allting den här säsongen, spelat i NHL, vunnit SM-guld och spelat VM. Det är väl bara KHL som saknas, säger Ekholm, som ju inledde säsongen i Nashville.

Larsson har å sin sida möjlighet att vinna sitt tredje stora guld, efter ett lyckosamt junior-VM och SM-slutspel.

– Det känns kul så klart att komma med i landslaget, men jag vill inte tänka för mycket på det nu, säger Larsson, som inte vet hur stora VM-förhoppningar han kan ha.

– Men visst vill jag vara med där.

Uppe på scenen sa du att SM-guldet smäller högre än JVM-guldet. Är det verkligen så?

– Ja, jag tycker det. Här är vi ihop varenda dag ända från när vi börjar i löparspåret. JVM är en kort turnering, så det är lite skillnad.

Landslagsplatsen innebär också att trion missar Brynäs avslutningsresa till Las Vegas. Ekholm erkänner att det är lite surt, men för Järnkrok spelade det inte så stor roll.

– Jag är bara 20 år, så det hade inte funnits så mycket att göra för mig där, säger Järnkrok, och tänker på den 21-årsgräns som finns på casinon och pubar.

Kajotbet Hockey Games inleds på torsdag och en bra insats av Tre Kronor skulle innebära seger i Euro Hockey Tour. Inför den sista turneringen leder Sverige EHT, en poäng före Ryssland.

Mer läsning

Annons