Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd Jonsson möblerar om i Brynäs

Förlusten mot Skellefteå var inte okej.

Det lät Tommy Jonsson spelarna få veta i går.

Nu funderar han på att kasta om i kedjorna inför Brynäs svåra bortamatch mot Modo i kväll.

Annons

Dagen efter hemmaförlusten mot Skellefteå var Tommy Jonsson fortfarande kritisk mot hur hans spelare agerade.

– Jag är inte alls nöjd med gårdagen. Nu är det nya tag som gäller, vi måste shejpa upp oss till i morgon, säger han.

– Tidigare har vi fått stryk fast vi har varit bra, men nu förlorade vi på ett sätt som inte är okej. Det får vi inte förneka. Vi vann inte kampen och tog konstiga och felaktiga beslut, vilket även lyste igenom i powerplay.

Dagen efter en match går Brynästränaren alltid igenom det som har skett tillsammans med laget. Så även i går, men Jonsson vill inte berätta vad han pratade med spelarna om.

Det avslöjar i stället Martin Johansson, anfallaren vars fjärdekedja var den enda som kvitterade ut ett gott betyg från Jonsson efter Skellefteåmatchen.

– Han visade att han var besviken, säger Johansson.

• Vad tryckte han på inför matchen mot Modo?

– Att vi ska komma tillbaka, kämpa och jobba tillsammans för varandra. Att vi ska spela enkelt ur egen zon och sedan gå på mål och skapa tryck. Vi ska jobba stenhårt och ta ansvar allihop, berättar Johansson, som trots allt inte är speciellt orolig.

– Med tanke på hur hårt vi ändå jobbar och krigar skulle det vara konstigt om det inte släpper för oss.

Tommy Jonsson ville i går inte berätta vilka kedjor han ställer upp med mot Modo. Troligen är förändringar att vänta, men fjärdekedjan med Johansson, Mads Hansen och Jesper Ollas rör han förmodligen inte. Möjligen att den får större förtroende i sådana fall.

– Fjärdekedjan ska ha all cred – den var riktigt bra mot Skellefteå, säger Jonsson, medan Johansson nyanserar bilden en smula:

– Jo, visst gjorde vi två mål och stundtals spelade vi bra. Framför allt är jag nöjd med att vi inte fick så många farligheter emot oss. Men som alla andra i laget känns det som att vi har tappat farten och frenesin från de fem, sex första matcherna.

23-årige Martin Johansson gör sin andra elitseriesejour efter den i Färjestad mellan 2007 och 2009 och säger att det är ”fantastiskt kul” att spela i högsta serien igen. Med sina tre fullträffar har han dessutom redan tangerat sitt personliga målrekord i elitserien.

– Ja, det var ett litet delmål jag hade faktiskt. Det stora målet var att ta en plats, och sedan ville jag gärna tangera tre gjorda mål, avslöjar Johansson.

Mer läsning

Annons