Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo-stjärnan: ”I stridens hetta kan saker inträffa”

Elitserien bästa power play – mot det överlägset sämsta.

Dessutom en Modospelare som retade gallfeber på brynäsarna senast lagen möttes för bara tio dagar sedan.

– Man vill vinna och i stridens hetta i slutet av matcher kan saker inträffa, säger Nicklas Danielsson.

Annons

Räkna med heta känslor i Läkerol Arena i kväll. Brynäs har tre raka uddamålsförluster på hemmaplan och jagar förstås en seger.

Samtidigt kommer laget att hetsas av en före detta brynäsare som inte lägger fingrarna emellan oavsett motstånd.

När Modo och Brynäs möttes i Ö-vik i förra veckan brände det till ordentligt i slutet av matchen när Nicklas Danielsson knockade Calle Järnkrok.

Efter matchen kommenterade Järnkrok händelsen med orden: ”Du kan ju fråga deras nr 44 vad som hände”.

Nu tio dagar senare svarar Danielsson så här:

– Jag uppfattade aldrig att jag skadade Calle. Jag backcheckade och åkte ifatt honom framför vårt mål, då bromsade han och jag åkte in i honom och träffade med min axel på hans haka.

Han föll ihop rätt rejält.

– Jo, men träffar du någon på hakan ramlar han ihop. Men jag var inte ute efter honom. I stridens hetta i slutet av en match när allt snurrar i skallen och man vill så mycket kan sånt där hända.

Nicklas Danielssons Modo vann den matchen med 4–3 efter förlängning. Och förutom hans smäll på Järnkrok kom efterspelet att handla om Morten Madsens fula tackling på Sebastian Lauritzen.

Madsen avtjänar fortfarande sitt straff och är avstängd i kväll, medan Nicklas Danielsson inte blev utvisad alls.

I stället har forwarden fortsatt att spela bra i den framgångsrika kedjan ihop med Niklas Sundström och Per-Åge Skröder.

– Det funkar bra mellan oss, vi synkar kan man säga. Vi spelade ihop förra säsongen också, säger Danielsson som är femma i elitseriens poängliga med 12 poäng (5+7) på 13 matcher.

Dessutom toppar han, tillsammans med Skröder, den viktiga plus/minus-ligan, med plus 11. Bägge spelarna har varit inne på fjorton mål framåt men bara tre bakåt.

– Ja, där ser man. Det hade jag faktiskt inte koll på. Men som sagt vi har en bra enhet, där Sundström är navet och jag och Skröder ska gå på mål.

Men det här med power play funkar inget vidare, va?

– Nej, men samtidigt har vi inte fått så många chanser i den spelformen heller. Det krävs att man har fler än ett PP per match för att få igång det där. Men det börjar komma liksom hela spelet.

Nicklas Danielsson laddade förresten upp till kvällens match med att besöka Läkerol Arena redan i går. Modo reste ned till Gävle under eftermiddagen och Danielsson hann med att kolla in polarna i division 2-derbyt mellan Oppala/Sätra och Team Gävle.

– Jag har några kompisar som lirar i Oppala och jag brukar vara en hel del i Gävle särskilt på somrarna, förklarar Danielsson.

Mer läsning

Annons