Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo straffade Brynäs

Brynäsdamerna gästade i går Örnsköldsvik för att ta sig an Modo.
Inför den sista perioden låg man under med 0–3. Ett underläge som man heroiskt lyckades hämta upp, bara för att sedan förlora matchen på straffar.
– Vi är nöjda med poängen, upphämtningen till 3–3 och glömmer det andra, säger Brynäs tränare Lasse Landström.

Annons

Brynäs började matchen godkänt men låg ändå under med 1–0 efter den första perioden. Till period nummer två tappade tjejerna huvudet totalt och hängde inte alls med hemmalaget.

– Den första perioden är väl skaplig men sen andra perioden är vi inte med alls. Vi släpper in två mål på fem minuter, slarvar vid linjerna och bjuder på en hel del chanser. Men vi kommer väl tillbaka lite de sista fem minuterna, säger Brynäs tränare Lasse Landström.

Trots den lilla uppryckningen sista fem, låg man under med 0–3 inför den sista perioden men då kom Brynäs ut som ett nytt lag. Angelica Östlund kunde sätta 1–3 och påbörjade en imponerande upphämtning. 2–3 och 3–3 kom av bara farten och Brynäs hade sedan bud på både en och två segerpuckar, men när slutsignalen gick var matchen oavgjord.

– Budskapet var att tjejerna skulle börja lägga ner puckarna och köra istället för att slarva vid linjerna. Och det gav resultat, säger Landström.

Också i förlängningen var man nära att sätta en segerpuck men det ville sig inte riktigt. Straffar fick avgöra matchen och på den nionde straffen kunde Modo avgöra matchen i sin favör.

– När det blir straffar kan det gå hur som helst. Det är grymt starkt att hämta upp 0–3 här uppe och vi är nöjda med poängen, upphämtningen till 3–3 och glömmer allt det andra, avslutar Landström.

Mer läsning

Annons