Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molin laddad inför mötet med Ryssland i semin

Ryssland väntar i semifinal i dag – och det har Emil Molin inget emot.

– Över tre perioder tycker jag att schweizarna egentligen var bättre, säger han – och berättar sedan vad som kommer att krävas för att gå till JVM-final.

Annons

Det blev den mest väntade semifinalmotståndaren för Sverige, men Ryssland hade så stora problem med Schweiz att kvartsfinalen gick ända till straffläggning (slutresultat 4–3).

Faktum är att Schweiz ledde med 3–2 när mindre än två minuter återstod.

Emil Molin och de andra svenskarna såg två perioder på plats i hallen och åkte sedan tillbaka till hotellet och följde avgörandet.

• Hade ni sett tillräckligt av blivande semimotståndare redan efter två?

– Det var bestämt redan innan att vi skulle göra så. Vi hade ett möte direkt efter matchens slut där vi pratade igenom vad som kommer att bli viktigast i semfinalen.

• Vad säger du om Ryssland–Schweiz?

– Det kändes som om ryssarna var lite tagna av stunden allvar. Schweiz var egentligen lite bättre sett över tre perioden och även i förlängningen.

– Sedan blir det ju mycket nerver i och med att det blir sudden-straffar. Och ryssarna är lite skickligare individuellt och det kanske avgjorde, även om det är mycket slump inblandat.

• Du har inget emot att möta ryssarna då?

– Nä, vi sa redan innan att ryssarna passar oss ganska bra. Men det är klart, man vet aldrig med dem – ibland ställer dom ut ena skridskon och ibland är dom hur bra som helst. Oförutsägbara.

• Hur laddar ni för semifinalen?

– Vi hade som sagt ett möte nyss, sedan blir det att försöka somna tidigt. Vi har tidig värmning på torsdagen, sedan tittar vi lite på motståndarna på video – och sedan är det match.

• Din egen form?

– Känns bra tycker jag, det gäller hela vår kedja. Men vi kan höja oss ytterligare ett snäpp.

Målvaktsspelet blir, enligt Emil Molins tre nycklar här intill, en av de avgörande faktorerna i semifinalen – men vem som får förtroendet vet han inte.

– Båda är bra, resten är upp till förbundskaptenen att avgöra.

För ett par dagar sedan såg Joel Lassinantti ut att ha vunnit målvaktskampen.

Inför semifinalen är Niklas Lundström det hetaste alternativet.

– Det är kul med konkurrens. Man får kriga varje dag, säger AIK-målvakten till TT.

Lundström är säker på att få spela i dag. Det är dock knappast någon indikation på hur det verkligen blir.

Frågar man Lassinantti, Luleåmålvakten som är utlånad till allsvenska Almtuna den här säsongen, är han lika optimistisk.

Efter alla skador på backsidan, fyra stycken inför turneringen, har defensiven lyfts fram som ett frågetecken. Nu kommer det stora testet.

– Det har funkat jättebra hittills. Vi har släppt in åtta mål, två per match, så det är jättebra. Vi jobbar stenhårt för varandra och det lönar sig, säger Niklas Lundström till TT.

Mer läsning

Annons