Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molin målade och Lindholm vilade

Emil Molin gjorde 1–0 för Sverige i den första av småkronornas två träningsmatcher inför JVM medan Elias Lindholm inte spelade.

Till slut blev det förlust med 3–2 mot USA sedan avgörande fallit i sudden death. Matchen spelades utanför Helsingfors i Finland.

Annons

Brynäsaren Molin som inledde målskyttet redan 2.35 in i första perioden. Visserligen en tavla av USA:s målvakt som tappade in Molins lösa skott men ändå ett mål i protokollet för forwarden.

Emil var för övrigt en av de bästa i laget. Han spelade i samma kedja som Sebastian Collberg och Linus Fröberg. Ex-brynäsaren Fröberg, som nu spelar i Färjestad, ersatte där Elias Lindholm. Förbundskaptenen Roger Rönnberg valde att vila stjärnan Lindholm.

Backen Christian Djoos spelade hela matchen då Sverige gick på åtta backar. En tvåminutersutvisning drabbades han av.

Det andra svenska målet gjordes av Rickard Rakell i en match som präglades av högt tempo och många utvisningar, lagen hade nio stycken tvåminutare var. I den tredje perioden dominerade Sverige kraftigt men skapade ingen riktigt farlig målchans och det blev sudden death där Shayne Gostisbehere avgjorde.

På lördag genrepar Sverige mot Finland och JVM startar sedan på annandagen.

Mer läsning

Annons