Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molinmålet som ger Brynäs en ny chans

Brynäs J18 var uträknade – då klev Emil Molin fram.

Med två läckra framspelningar och ett mål i sudden death ordnade Brynäs segerorganisatör fram en ny kvartsfinal.

– Vi kan höja oss ett snäpp till, säger Molin efter 5–4-segern mot AIK.

Annons

Det mesta talade för att Brynäs hade gjort sitt i SM-slutspelet. Två individuella misstag av Brynäs, varav en rejäl målvaktstavla av Oscar Dansk, såg ut att bli matchavgörande.

Då presenterade sig Emil Molin på allvar. Först hittade han Alexander Lindgren i fem mot tre och Brynäsjuniorerna hade reducerat. Minuten senare svarade Molin för matchens framspelning, en genomskärare i fem mot fyra och Johan Eriksson behövde bara sätta dit klubban.

– Jag vet att han brukar stå där, så jag skickade bara iväg pucken på bortre stolpen, säger Molin.

Men showen var inte över för 18-åringen. Då den efterföljande förlängningen led mot sitt slut tog Molin tag i saken på egen hand.

En soloåkning från mittzon avrundades med en rapp handledare i första krysset och matchen var avgjord.

• Hur gick tankarna då du satte fart?

– Jag såg att de andra spelarna i laget var mitt i ett byte, så jag tog chansen med ett sista ryck. Och ja, det gick ju bra.

• Det var ett klassiskt Ove Molin-mål, eller hur?

– Hehe, det vet jag inte.

Mycket i hans spelstil påminner i alla fall om pappa Oves, inte bara vid 5–4-målet utan också i power play-spelet. Efter två minuter pangade nämligen Emil in 1–0 från positionen precis vid höger tekningscirkel.

– Det spelar inte så stor roll vem som ligger bakom målen, huvudsaken är att vi vinner.

Annars var det en typisk slutspelsmatch. Mycket kamp, händelserikt och böljande spel.

Inledningsvis var det dock Brynäs som satte högsta fart och två mål till för hemmalaget efter tio minuter hade inte varit orättvist. I stället drog Elias Lindholm på sig matchstraff och AIK vände till 2–1.

– Vi tappar i slutet av första perioden bland annat beroende på matchstraffet, och sen gör vi en bra andraperiod. Men det är slutspelshockey och då kan det hända mycket, precis som i den här matchen, säger Brynästränaren Lars Lövblom.

Och han jämför gårdagens match med den första kvartsfinalen i Stockholm.

– Det är samma matchbild i de bägge matcherna, där både vi och AIK är relativt jämlika. Det har handlat om marginaler, i fredags var de på AIK:s sida för att i den här matchen vara på vår sida.

Emil Molin tror att den här vändningen inför hemmapubliken ger Brynäs ett litet övertag inför dagens avgörande kvartsfinal i Läkerol Arena.

– Vi har vinnarkänslan nu, men vi kan fortfarande höja oss ett snäpp till.

Mer läsning

Annons