Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket strul då Brynäs förlorade mot Timrå i cupen

Brynäs har en hel del att jobba på inför elitseriestarten.

Det märktes inte minst i går när man förlorade mot Timrå med 3–1.

– Vi strular till det för ofta i egen zon, sa tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Efter 6–3-vinsten mot Sundsvall fanns det hopp om en ny bra match från Brynäs sida mot Timrå IK.

Men den andra matchen i SCA-cupen blev en trist historia för Brynäs del. Tommy Jonsson hade placerat såväl Andreas Dackell som Jonas Nordquist på läktaren och ändrat om i formationerna.

Och det började riktigt bra. Brynäsarna forecheckade högt och pressade och stressade Timrås backar. Men några riktigt superheta målchanser skapades inte.

– Nej, men spelet var jättebra i första perioden, sa Tommy Jonsson.

Ändå var det Timrå som ledde med 1–0 sedan Per Hallin fått ta hand om sin egen retur och prickat in ledningsmålet bakom Niklas Svedberg som vaktade Brynäskassen.

– Fullständigt ologiskt att Timrå leder efter första, menade Brynästränaren.

– Men det ska vi klara av att hantera. I stället strular vi till det själva, tappar tålamodet och börjar kladda med pucken i egen zon.

Den andra perioden var jämnare och Timrå fick lite mer att säga till om. När lagets tryout-spelare, den kontroversielle Jonathan Hedström, dribblade sig snyggt igenom Brynäsförsvaret tvingades Mads Hansen till en utvisning.

I det numerära överläget styrde Martin Röymark in 2–0 till Timrå och sedan orkade inte Brynäs resa sig. 3–0 skulle också komma innan andra perioden var över och det i en märklig sekvens i matchen.

Brynäs hade fått sin första möjlighet att spela power play och, på vad som såg ut som en tillfällighet, var Daniel Widing fri med gamle brynäsaren Jocke Lundström i Timrås mål. Men han räddade och spelet vände. Då frispelades Timrås Petr Vampola, men Svedberg klarade och Brynäs kunde gå till anfall.

Där bar det sig inte bättre än att Lasse Jonsson fumlade med pucken på offensiv blå linjen och Per Hallin slet sig fri från mittlinjen.

Timrås andra friläge inom loppet av några sekunder blev för mycket för Niklas Svedberg som släppte in 3–0.

– Det är för dålig disciplin med pucken flera gånger från vår sida, menade Tommy Jonsson.

Brynäs orkade inte komma tillbaka efter det målet. Sebastian Lauritzen friserade siffrorna med ett snyggt mål i power play i slutet av matchen, men närmare än 3–1 kom inte Brynäs.

Nu väntar Modo i cupens avslutningsmatch i dag.

Men det troliga är att Timrå, som redan vunnit mot Modo, tar hem hela turneringen.

De möter Sundsvall i ett derbymöte efter Brynäs match i eftermiddag.

Mer läsning

Annons