Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närmare än så här är ni inte Brynäs

Brynäs fortsätter att förlora hemma – och när det blir förlängning eller straffar.

Det har slutat på samma sätt de fem senaste gångerna.

Nu vann Färjestad med 4–3 efter sudden death.

– Det är klart det tar mentalt, säger tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Brynäs förlorade för sjätte matchen i rad i Läkerol Arena, och för tredje gången på de sex hemmamatcherna åkte man dit med minsta marginal.

Oavgjort vid full tid – och sedan ridå ner, antingen i förlängningen eller på efterföljande straffläggning. Av de nio matcher totalt under säsongen som Brynäs spelat overtime har man bara vunnit tre (två i förlängningen och en på straffar) och samtliga tre kom i september.

Det var ett tag sedan det.

Brynäs kom också till nedsläpp i går med mötet med AIK på Hovet i tisdags i färskt minne – då trodde Calle Järnkrok att han avgjort i förlängningen men målet dömdes bort och AIK vann straffarna.

– Det var en riktig käftsmäll, och det är klart sånt tar, säger Tommy Jonsson.

Kanske kan det vara nån typ av förklaring till den svaga starten mot Färjestad, det dröjde inte länge innan det var 0–2.

– Jag tror... nej, jag VET att det sitter mentalt. Vi vill mycket, det låser sig. Ibland är det så, säger Jonsson.

– Vi får en riktigt jobbig start, är passiva och ängsliga i vårt agerande. Släpper inte loss, blir stillastående.

En ljusglimt är förstås att Brynäs vände underläge 0–2 och 1–3 till 3–3 och gav sig själv en ärlig chans att vinna matchen i förlängningen. Chansen dök upp också, Daniel Widing trixade sig fram och fick pucken till Andreas Thuresson som inte lyckades lura Alexander Salak.

Istället fick Anton Grundel skottläge från blå, Robin Rahm lämnade retur och Marcus Paulsson sopade in den med 46 sekunder kvar.

– Man är besviken igen förstås, i den situation vi är. Vi skulle behöva få lön för mödan, säger Tommy Jonsson.

• Blir det extra tungt mentalt för er att ni hela tiden förlorar de jämna matcherna som går till overtime?

– Det skulle så klart varit väldigt betydelsefullt att ha fått vinna en match som den mot AIK senast – och att få avgöra här i förlängningen. Det är inget att snacka om.

• Känner ni extra tryck på er i den här situationen på grund av att ni är regerande mästare?

– Vi är mästare i historieböckerna men det var ju ett annat lag som vann guldet, det är en ny säsong nu. Men när man inte gör resultat så blåser det, det vet vi om. Det är så det fungerar.

• Hur ska ni vända den negativa trenden?

– Det gäller att stå stadigt, inte börja rycka i en massa olika trådar på en gång. Det är tålmodigt arbete som gäller, det är i alla fall min filosofi. Samtidigt måste man förstås lyfta på alla stenar.

Johan Harju gjorde sitt bästa genom att sätta sin straff mot AIK och kvitterade nu till 3–3 och ordnade i alla fall en viktig poäng. Han medger att det är jobbigt just nu.

– Det är tungt när vi känner att vi är det bättre laget, det var lika mot "Gnaget" sist. Men det måste ju komma lite segrar snart så vi får lite ränta. Det vore annorlunda om vi spelade riktigt dåligt och förlorade med en massa mål, men så är det ju inte.

Harjus recept för att bryta mönstret:

– Vi måste höja vår lägstanivå och vara med från start i matcherna. Det blir jobbigare när man måste jaga.

Mer läsning

Annons