Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa smäll - Djoos blixtopererad

Inte nog med Lars Jonssons sjukdom.

I dag blixtopererade Brynäs unge back Christian Djoos sitt skadade knä.

Nu tvingas laget klara sig med bara fem backar.

– Vi kanske hittar en kortsiktig ersättare, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Det var i samband med matchvärmningen i torsdags, samma dag som Brynäs sedan slog Timrå på bortaplan, som Christian Djoos skadade ena knäet.
Och redan i dag, fredag, blixtopererades den unge Brynäsbacken.
– Det stämmer, operationen gick bra. Mer än så vet jag inte, säger Glenn Hellström, Brynäs massör.
Det är ännu oklart hur länge Djoos blir borta från spel, antingen handlar det om en mildare knäskada eller en allvarligare, även vad som senare fastställs så var läkarna ändå tvungen att operera honom.
Dessutom har Brynäs sedan tidigare backarna Simon Bertilsson och Dennis Persson redan på skadelistan och laget tvingades i Timråmatchen att spela med fem backar.
– Belastningen på backarna är stor. Vi har fem backar som är friska och antalmässigt en backprist. Men de gjorde en stabil insats. Det är klart att de tar på dem, men de får spela lite annorluna, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.
Till lördagens match mot Frölunda måste antingen Brynäs kalla in en junior (mot Timrå satt Adam Bergqvist på bänken utan att spela) eller fortsätta med den tunga belastningen på de fem backarna
Men klubben kan förstärka – men inte just nu.
– Både Bertilson och Persson är på väg tillbaka. Det är inte aktuellt med en ersättare just nu. Möjligtvis kan det hända att vi hittar en kortsiktig lösning, med typ ett lån eller ett fjortondagarskontrakt. Om vi hittar någon lämplig spelare. Vi håller ögon och öron öppna, säger Brynäs sportchef, Micke Sundlöv.
I övrigt, inför matchen mot Frölunda, lämnar Brynäs samma trupp som i segermatchen mot Timrå. På fredagen tränade laget ett kort men intensivt träningspass.
– Det var förstås skönt att spräcka förlustsviten senast, säger en lättad Tommy Jonsson.
Som dessutom får publiken i ryggen mot Frölunda – redan på fredagseftermiddagen var samtliga biljetter helt slutsålda. Anledningen till det kan bland annat tillskrivas den årliga "Hockeyfesten". Ett stor skara Gävlebor som roar sig med en rad aktiviteter innan de gemensamt tittar på matchen i Läkerol Arena.
På skadelistan ska vi också nämna att Daniel Widing finns, som har två frakturer på foten.

Mer läsning

Annons