Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL drar i gång - försvinner Franson?

NHL-lockouten är över.

Då kan Cody Franson lämna Brynäs - om han utnyttjar den klausul som agenten tidigare påstått att backen har inskrivet i sitt kontrakt.

Men Micke Sundlöv är hemlighetsfull om det finns en sådan.

- Han har kontrakt med oss till sista april, säger Brynäs sportchef.

Annons

Brynäs värvade Cody Franson i samband med att NHL-lockouten bröt ut. Han var då en så kallas "restricted free agent", kontraktslös men att Toronto - klubben han tillhörde förra säsongen - har första tjing på honom om flera klubbar skulle vara inblandade i en eventuell förhandling.

Franson hade stora krav på sig när han anslöt till Brynäs. Hittills har han gjort tre mål och lika många assist i elitserien.
Men nu, efter 22 matcher i Brynäs, riskerar han att försvinna - om man ska tro hans agent Gerry Johannson.
Och om någon NHL-klubb är villig att kontraktera honom, vill säga.

Agenten avslöjade tidigare för kanadensisk media att Franson har en klausul i avtalet med Brynäs som gör det möjligt för honom att bryta och åka tillbaka till Nordamerika om lockouten avbryts.
- Om lockouten avbryts och vi löser ett nytt kontrakt med Toronto är vi övertygade om att Franson kan återvända till NHL, sa Gerry Johannson till Toronto-tidningen The Star i oktober.

Nu har NHL-lockouten upphört, det blir spel igen. Men Brynäs sportchef Micke Sundlöv vill fortfarande varken bekräfta eller dementera en eventuell klausul inskrivet i kontraktet med Cody Franson.
- Han har ett kontrakt som gäller till april. Som många andra spelare, säger Sundlöv fåordigt.

Så det finns ingen klausul?
- Det är möjligt att det kan bli förändringar i truppen. Spelare kan komma, spelare kan försvinna. Oavsett om de heter Cody eller något annat.
- Det finns inget mer att säga, avslutar Micke Sundlöv.

Linus Norberg

Mer läsning

Annons