Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regerande mästaren på besök – då får Djoos göra NHL-debut

Två år och 129 AHL-matcher senare – i natt får Christian Djoos äntligen göra NHL-debut.
– Det är enormt stort, det ska bli riktigt kul att spela sin första match, säger ex-Brynäsaren till Washingtons hemsida.

Annons

TV: Hör Djoos ord inför NHL-debuten

Förra säsongen stod Christian Djoos för nästan en poäng per match för sitt Hershey Bears i AHL. Trots det fick han aldrig göra NHL-debut. Men när Washington gör sig redo för sin fjärde match den här säsongen finns han med i laguppställningen.

Det blir tuffast möjliga motstånd direkt för Djoos. Han och hans Washington tar emot Stanley Cup-mästaren Pittsburgh Penguins, och som back kommer han behöva tampas med superstjärnor som Sidney Crosby och Jevgenij Malkin.

Djoos kommer spela till vänster i Washingtons tredje backpar tillsammans med ett familjärt ansikte i form av Aaron Ness. De har spelat tillsammans i två säsonger i Hershey Bears men har spelat inte spelat i samma backpar särskilt ofta.

– Han vet vilken typ av spelare jag är och jag vet vilken typ av spelare han är. På det sättet känns det bra, säger Djoos.

Washington Capitals ser Djoos som en eventuell kandidat till den vänstra platsen i lagets andra backpar, och han får mycket beröm av klubbens tränare på grund av sitt spel med pucken.

– Han har ett väldigt högt hockey-IQ och en förmåga att skapa bra chanser. Han har blivit mer bekväm med vårt system och vad som förväntas av honom för att få en plats i vår laguppställning, säger Todd Reirden, försvarstränare i Washington i en intervju med klubbens hemsida inför säsongen.

Mer läsning

Annons