Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordquist opererad – missar första matchen

Jonas Nordquist opererade menisken i tisdags.
29-åringen missar Brynäs klassikermatch – men är tillbaka på is redan nästa vecka.
– Det är ingen större skada, försäkrar Brynäsforwarden.

Annons

Det var under en brottningsträning tidigare i somras som olyckan höll sig framme. Jonas Nordquist fick en smäll under en övning – och följden blev en spricka i knät.

Det har hindrat 29-åringen från framförallt brottningspassen där smärtan varit som värst.

– Jag har kunnat träna utan problem i övrigt, trots att det stundtals gjort ont i knät. Men speciellt när vi haft brottning har det varit som tydligast, berättar Nordquist.

Nordquist tog flyget ner till Halmstad i tisdags och operationen gick fort – han fick en lokalbedövning och man skrapade bort sprickan på menisken.

– Det var ett lindrigt ingrepp, därför kändes det lika bra att genomföra det här innan säsongen drar igång på allvar, säger Nordquist.

Hur längre blir du borta från träning?

– Läkaren sa en till två veckor, så jag hoppas kunna gå på is under nästa vecka. Det blir lite rehabiliteringsträning nu den första veckan, det är säkrast att börja lugnt.

Kan operationen komma att påverka säsongen?

– Operationen gick bra, och det är ingen större skada. Så någon fara för säsongen ska det inte vara.

Brynäs massör Glenn Hellström menar också att det inte är någon större risk.

– Det här är en lindrig knäskada och det var tur att det var just menisken som var drabbad.

– Däremot finns det ju alltid en risk efter en operation, att det blir en infektion eller liknande. Men operationen gick som förväntat, så det är ingenting att oroa sig för, säger Hellström.

Klart är i alla fall att Nordquist missar morgondagens internmatch då Brynäs återupptar en klassiker.

Svarta laget och Vita laget möts i Läkerol Arena som en förberedelse för säsongens första träningsmatch mot Almtuna på tisdag.

– Det blir en möjlighet för mig att se spelarna i en extra matchsituation, dessutom är det en rolig grej för spelarna, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Bägge lagen kommer att låna in en kedja från juniorlaget, dessutom kommer Mattias Ekholm och Anton Rödin att delta. Matchen spelas i 2x20 minuter och Thomas ”Kuben” Andersson dömer.

– Brynäs genomförde den här matchen förut, men jag minns inte den senaste gången. I vilket fall som helst är det roligt att det drar igång igen, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons