Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir ”Sjödda” sportansvarig i Valbo – också

Hallå där...

Annons

...Tommy Sjödin,

45, ex-brynäsaren som blir ny sportsligt ansvarig i Valbo HC och ordförande i klubbens sportkommitté.

Ska man kalla dig ”Mr Valbo” nu? Du fortsätter ju som huvudtränare för A-laget också.

– Hehe, nja, ”Mr Valbo” vet jag inte, det är många som är inblandade i ett sånt här bygge. Men ja, jag ska fortsätta som tränare samtidigt som jag ska dra upp riktlinjerna för verksamheten från J16 och uppåt.

”Designa klubbens sportsliga idé” står det i ett pressmeddelande. Så hur ska Valbo spela hockey för att ta sig tillbaka till division 1?

– Jag har ju en tid som tränare för J18-laget bakom mig också, och vi ska försöka spela på samma sätt som dom gjort. Med aggressiv och hård press på puckföraren. Men det måste vara en tanke bakom också, det är inte bara att tuta och köra.

– Vi har många unga spelare i 20-årsåldern i A-truppen nu och det är en intressant grupp att utveckla.

Hade du några andra anbud?

– Jo, det kanske inte är relevant nu, men det fanns några förfrågningar. Bland annat att bli assisterande tränare på rätt så hög nivå och huvudtränare i division 1. Men alla de här alternativen hade inneburit att jag varit tvungen att flytta från Gävle igen och jag är inte beredd att göra det. Jag prioriterar andra saker i livet nu, familjen och barnen går först.

Det blir en utmaning att börja om med Valbo nu.

– Ja, jag är mycket glad över att få chansen att jobba med det här, jag trivs jättebra i klubben. Det första som gäller nu är att hitta en ny tränare till J20-laget, inget är klart än.

Mer läsning

Annons