Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu förlorar Brynäs på hemmaplan också

HV71 spräckte Brynäs långa segersvit på hemmaplan. Och man gjorde det med Brynäs eget segerrecept – mål i power play.

– Vi var inte pigga i dag. Vi saknade energi och hade inget tryck i åkningen, säger tränaren Tommy Jonsson efter 3–1-förlusten.

Annons

Brynäs har radat upp poäng och segrar hemma i Läkerol Arena under en lång period. När ett svårt skadedrabbat HV 71 kom på besök talade mycket för nya poäng.

Men Brynäs, som även förlorade klart borta mot Linköping i tisdags, verkar ha hamnat på helt fel spår bara fem omgångar innan slutspelet börjar.

Efter en mållös första period gjorde gästande HV 1–0 efter bara 37 sekunder av den andra. Och när Sebastian Wännström åkte ut för en tripping prickade Jukka Voutilainen in 2–0 i det som brukar vara Brynäs paradgren power play.

Efter matchen var Brynästränaren Tommy Jonsson lite bekymrad.

– Det är svårt att svara på varför vi inte har det där intensiva i oss. För bara två matcher sedan hemma mot Skellefteå hade vi jättebra energi.

• Körde ni extra hårt under landslagsuppehållet, är det därför ni ser sega ut?

– Vi tränade mer än vanligt då, men inget blodigt, så det tror jag inte. Vi får analysera det här och komma igen på lördag, menar Tommy Jonsson.

• Är det något mentalt som inte stämmer?

– Det vet jag inte. Vi har inte haft några riktiga dippar den här säsongen. Den senaste tiden har vi vunnit mycket hemma och någon gång bryts en trend.

En som kanske kan få brynäsarna att hitta rätt igen och komma ur den tillfälliga svackan är lagets mentala coach Mattias Seger.

– Jag jobbar ju kontinuerligt med laget och har gjort så hela säsongen, men det är klart att nu kan det bli några extra saker att gå igenom, säger Seger.

• Lite mer jobb för dig nu innan slutspelet kanske?

– Ja, men som sagt: Vi jobbar på hela tiden och har egentligen inte haft någon svacka under hela säsongen. Vi får prata och analysera lite, säger Seger som i början inte var tänkt att finnas med i samband med matcher, men under säsongen synts till i omklädningsrummet efter de flesta hemmamatcher.

En som i alla fall visade en del kraft i åkning och vilja var Jakob Silfverberg. Han höll också sin egen poängsvit intakt när han prickade in Brynäs enda mål i matchen. En chanspuck från blå linjen slank in till reducering 1–2 i slutet av andra perioden.

Brynäsforwarden har nu gjort poäng i tio raka matcher – samt i sina elva senaste hemmamatcher i Läkerol Arena.

Silfverberg hade även ett stolpskott i början av tredje perioden, men när Brynäs drog på sig fler utvisningar avgjorde David Petrasek med ett slagskott till 3–1 i numerärt överläge.

Mer läsning

Annons