Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu höjs kraven på serieledande Brynäs

Brynäs toppar elitserien – och drar nu ut på en bortaturné som knappt kan bli tuffare. På andra sidan står i tur och ordning trean, sexan och tvåan.

– Vi har en jättebra chans att gå fullt, säger den just nu hete norrbottningen Mats Lavander bestämt.

Annons

Mats Lavander har gjort poäng i fyra matcher i följd, vilket han själv inte hade koll på efter gårdagens träning.

– Det visste jag faktiskt inte. Jag har haft lite flyt och fått några billiga assist på slutet, säger Lavander, som hoppat runt en del i kedjeformationerna under säsongen.

I de senaste fyra matcherna har han bildat förstakedja med Daniel Widing och Jonathan Granström – och det har fungerat utmärkt.

– Oftast brukar det ta lite tid att få en ny kedja att fungera, men jag tycker att det har gått riktigt bra med Widing och Granström. Widing har kommit igång och gjort mål två matcher i rad, poängterar Lavander.

Men borta mot Luleå i kväll spricker kedjan, då Johan Larsson är tillbaka i spel (se separat artikel) och går in som center i förstakedjan i stället för Granström.

– Johan är en fantastisk spelare och nu blir vi bara ännu bättre. I de senaste matcherna har vi visat att vi inte står och faller med en eller två enskilda spelare, säger Lavander och ger sedan en påminnelse som ger extra hopp inför kvällen:

– Jag och Johan har spelat ihop en gång tidigare under säsongen. Det var mot Modo borta (3–4 efter sudden) och då hängde jag två baljor och Johan en.

Brynäs är ny serieledare, men har en match mer spelad än tvåan Skellefteå och trean Luleå. De två lagen, samt sexan Frölunda, är Brynäs tre kommande uppgifter i elitserien.

Och samtliga på bortais alltså.

– Visst är det tre jättetuffa utmaningar. Men vi vet att vi är lika starka borta som hemma, säger Lavander.

Senast han var tillbaka hos sin förra klubb i Coop Arena, noterades han för två assist.

– Även det var billiga assist. Vi har tre raka segrar där, och vi vet vad vi behöver göra för att vinna. Luleå är lite mer extremt än andra lag, de bjuder inte på någonting och drar knappt på sig några utvisningar.

• Hur mycket kollar du på tabellen?

– Jag tittar egentligen aldrig på tabellen. Man blir påmind om läget då och då, men det är ingenting som jag själv bryr mig så mycket om. Vi har som delmål att vinna serien, men det är helt ointressant att vi är etta nu.

Efter kvällens match väntar fem spelfria dagar innan det är dags att möta Frölunda i Scandinavium.

– Schemat är lite konstigt, men vi ska nog hinna lira alla 55 omgångar, säger Mats Lavander med ett skratt.

Mer läsning

Annons