Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny Lindholm stormar fram

Han är reserv på hemma-plan den här gången. Men redan nästa år tror vi absolut att Elias Lindholm kommer att spela JVM.

– Bara att få vara här och träna nu är stort för mig, säger Brynäsforwarden.

Annons

När JVM-laget samlades i Uppsala i går saknades en del spelare som ansluter borta i Kanada. Det gjorde att reserverna på hemmaplan fick rycka in för att fylla ut luckorna.

Men Elias är ingen utfyllnadslirare egentligen. Det var oerhört nära att han tog en plats redan i den här truppen och det är ingen vågad chansning att redan nu prata om att här har Brynäs sin nästa storspelare.

– Jag hade inga förväntningar alls på att ta en plats utan var mer glad att bara vara med i snacket. Jag är ju två år yngre än de flesta här och är inte ett dugg besviken, säger Elias som ledde en ren 94:a-kedja på träningen i går med Filip Forsberg från Leksand och Frölundas Sebastian Collberg.

Nu blir han med hela den här veckan och är beredd hemma i Gävle om någon skulle falla ifrån på grund av en skada.

– Vi har J20-match med Brynäs i helgen så det är det jag funderar på.

Men visst är han mer än gärna tillbaka nästa år och då med en fast plats i truppen.

– Det är klart att det är ett stort mål att någon gång få spela ett JVM. Jag har två år till på mig efter det här och är jag med i snacket nu kanske jag kan vara det nästa år också. Men vi får väl se. Det kan hända mycket.

Han är en spelande center och lite lik Calle Järnkrok. Den jämförelsen är för övrigt inte helt tokig då de båda är kusiner.

– Calle är ju tre år äldre än mig och har alltid varit en förebild. Kan jag bli jämförd med honom är det förstås en ära. Vi är bra kompisar, säger Elias.

Roger Rönnberg tror också mycket på Brynäscentern.

– Jag skulle inte alls tveka att gå ut i krig med Elias vid sidan. En mycket intressant spelare som redan är väldigt bra och var nära att ta en plats redan nu, sa den svenska förbundskaptenen när han presenterade sin trupp förra veckan.

Mer läsning

Annons