Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stark insats av Tierp

Tierp Hockey tog ett par härliga steg upp i tabellen för Div I C, när man i Borlänge Ishall vann med 3–1. Än en gång visade Tierp hög moral och avgjorde definitivt i slutperioden där också Adam Seydlitz med halvminuten kvar slog in Tierps tredje mål.

Lagkaptenen Per "Pertan" Andersson blev tvåmålsskytt när hemmalaget sattes på plats.

Annons

– Vi gör säsongens bästa match och vinner helt rättvist. Vi äger också matchen redan från start och borde väl ha gjort ett par mål redan i första perioden, sa Tierpstränaren Stellan Gerdin som verkligen var nöjd med grabbarnas insats den här kvällen.

– Alla ställer upp för varandra och vi hade ett mycket bra försvarspel i kväll. Vi spelade också med fyra femmor för första gången och det slog väl ut, sa Gerdin.

Ja, men det här var en från början riktigt målsnål match. Tierp vinner skotten med klara 14–6 redan i första perioden. Men målen uteblev och inför andra perioden stod det 0–0.

Men i mittenperioden fick ändå Tierp utdelning även om det dröjde till mitten av perioden innan lagkapten Pertan kunde sätta 0–1. Även här vann gästerna skotten klart (15–9).

– Som jag sa tidigare så ägde vi den här matchen från början till slut. Visst finns det mer att jobba på. Men bitarna i vårt agerande börjar falla på plats och insatsen i kväll var ett stort steg framåt för oss, sa Gerdin.

Tierp har i flera matcher visat härlig moral och styrka i slutperioden. Så även den här kvällen.

Men det var hemmalaget som fick till en reducering mitt i slutperioden.

– Ja, men det var ett riktigt slumpmål. Pucken var högt uppe och damp sedan ner bakom rygen på Zeidlitz (målvakten Rickard Zeidlitz), sa Stellan Gerdin.

Men det var ändå aldrig någon riktig fara för gästerna. I slutskedet chansade Borlänge med att ta ut målvakten Rickard Nilsson för att nå en kvittering. Men det resulterade istället i att Adam Seydlitz kunde sätta Tierps tredje mål.

Sammantaget en strong insats av Tierp, som nu dukade för ett intressant toppmöte i morgon hemma i Vegahallen. Enköping gästar då Tierp.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons