Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny toppmatch och seger för Tierp

Tierp Hockey fortsätter att imponera. På onsdagskvällen tog laget sin femte seger på de sex senaste omgångarna i hockeyettan. Tierp tog också ett steg närmare allettan.

Annons

– Vi gör en riktig toppmatch och gav aldrig Enköping några heta chanser. Dom hade bara tre riktiga målchanser på hela matchen, sa en mycket nöjd Stellan Gerdin chefstränare för Tierp Hockey.

Ja, storseger 7–0 mot ett annat topplag, Lindlöven i förra omgången, följdes alltså upp med att besegra erkänt hemmastarka Enköping i Bahcohallen – imponerande.

Men det var hemmalaget som ändå fick en kanonstart på den här matchen. Redan efter 57 sekunder satt pucken i Tierpsburen.

Nu var dock Tierp inte sena att ge svar på tal. Innan tre minuter var spelade kunde Johan Viktorsson spela fram Tomas Berlin som skötte om kvitteringen.

Att Tierp redan i första perioden visade lejonklon talar skotten om. Tierp vann skotten med mycket klara 13–7.

– Vi gör en kanonmatch rakt igenom och vi höll Enköping i schack under hela matchen. Vi höll ihop laget, anföll inte hejdlöst, utan såg till att ha hela laget med oss, sa Gerdin.

Det som skulle visa sig bli segermålet kom mitt i andra perioden.

Här var det Simon Olsson som stod för förarbetet innan Ludwig Björklund satte pucken i nät.

Matchbilden var densamma under slutperioden. Hemmalaget tog ut målvakten med dryga två minuter kvar att spela. Men det hjälpte inte. Tierp skötte taktpinnen och hela laget var riktigt på alerten.

– Vi spelade tajt och resolut under hela matchen. Vi uppträdde lika säkert som när vi slog Lindlöven hemma med 7–0 i söndags, sa Stellan Gerdin, som nu ser fram emot fredagsmatchen hemma mot Borlänge.

Tierpssegern är imponerande med tanke på att Enköping i förra omgången slog Falun med hela 8–1.

– Det här var också en taktisk triumf, sa en nöjd Gerdin, som hoppas att taktiken också går hem mot Borlänge.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons