Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tuff uppgift för Tierp Hockey

Stellan Gerdin chefstränare för Tierp Hockey, ser med tillförsikt fram emot kvällens möte med Borlänge HC.
– Borlänge är ju alltid bra. Men med den höga moral som grabbarna visat de senaste matcherna, så ska vi ändå ha möjligheter att vinna mot Borlänge.

Annons

Tierp vann ju senast i tisdags bortamatchen mot Surahammar. Det gjorde laget efter en inte minst stark sista period. På bara några minuter satte Tierp tre puckar i hemmaburen och vann med 6–4.

– Vi kommer med i stort sett samma uppställning som mot Sura. I målet står Rickard Zeidlitz för tredje matchen i rad, säger Gerdin.

Det här är den sjunde serieomgången i hockeyettan och i den här C-gruppen verkar det som om alla kan slå alla.

Tierp har väl bara gjort en riktigt dålig match och det var i premiären hemma mot seriefavoriterna Hudiksvall, då det blev bakslag med hela 1–7.

Men segrar mot Hedemora, Falun, Söderhamn/Ljusne och Surahammar skvallrar om att det finns fina kvaliteter i säsongens upplaga av Tierp Hockey.

Förutom backen Marcus Eriksson, som är långtidsskadad, så är det friska takter i Tierp. Nu är också forwarden Daniel Söderlind tillbaka i träning efter sin skada.

Kanske kan Tierp till och med ställa upp med fyra femmor uppe i Borlänge Ishall?

– Jag vet inget om Tierp. Det enda jag sett av laget var i slutet av förra säsongen och Tierp vann i förlängning över Borlänge, säger Ulf Skoglund, som är ny i tränarrollen hos Borlänge HC.

– Jag tror att det blir en jämn match. Det är för övrigt jämt mellan flera lag, där dock Hudiksvall är det bästa laget, menar Skoglund.

Ett Hudiksvall som dock fick stryk av just Borlänge.

– Ja, då fick vi också utdelning annars har vi gjort för lite mål med tanke på hur mycket skott vi har avlossat, säger Skoglund som kommer med tre femmor eftersom ett par forwards är skadade för tillfället.

Mer läsning

Annons