Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bottennappet – torsk mot jumbon

Efter att ha hamnat mitt i stormens öga under Codyaffären har Brynäs nu gett sig ut på en roadtrip med hållplatser i Ängelholm, Timrå och Göteborg.

Första stoppet slutade med en jobbig snyting mot Rögle. Men trots 3–5 i Lindab Arena verkade Brynässpelarna ändå må bra av att snacka ishockey igen – om det som händer på isen och inte utanför.

Annons

Foto: Scanpix

– De får hålla på och bråka bäst de vill, det där bryr inte vi oss så mycket om, sa lagkaptenen Jörgen Sundqvist i ett omklädningsrum som snabbt tömts på spelare.

Efter att ha isolerats på jumboplatsen presenterade Rögle ett tränarskifte i lördags. Nye rutinerade coachen Janne Karlsson inledde med att leda laget till en 3–0-seger mot Växjö och har snabbt sett till att få ordning på det defensiva spelet hos skåningarna.

Brynäs kom till Ängelholm med tre raka förluster och en svag form i bagaget. Tunga smällar i form av psykologiskt jobbiga baklängesmål såg till att den dåliga trenden förstärktes mot Rögle.

– Varje gång vi var på väg in i matchen åkte vi på ett mål i häcken i stället, konstaterade Sundqvist. När vi gjort 1–2 hade vi läge till kvittering också. Sekunderna senare åkte vi på en utvisning och då small det direkt.

1–3 efter två perioder blev 2–3 när Jonas Nordquist drog in en snabb reducering. En minut och 34 sekunder senare ställde Rögle om igen och gjorde 2–4.

– Det är de målen som knäckte oss, varje gång vi fick glöden tillbaka fick vi en käftsmäll i retur, sa Jörgen Sundqvist. Först och främst handlar det om att minimera misstagen över hela isen. Där har vi en hel del att jobba med som det ser ut nu.

Codyaffären har skakat om både klubben och laget. Kanadensaren hann visserligen aldrig riktigt acklimatisera sig till spelet på stora rinkar, men efter att ha tappat 193 centimeter och 93 kilon saknar laget en naturlig general i försvaret.

– Det är inte min sak att uttala mig om vi behöver få in en förstärkning eller inte, sa Jörgen Sundqvist. Jag vet ju att klubben letare efter en ersättare. Men ska vi ha in något nytt ska det vara en spelare som går rakt in i laget och verkligen tillför något.

Mot Rögle var unge backen Victor Berglind olyckligt inblandad i de två första baklängesmålen. Berglind hade en jobbig kväll och bänkades i den tredje perioden.

3–4-reduceringen rakade Elias Lindholm in i powerplay med 2.29 kvar att spela, då hade Johan Holmqvist lämnat kassen. Efter 19.26 avgjorde Rögles Juhamatti Aaltonen när han flippade in 3–5 i tom bur.

Brynäs-tränaren Tommy Johnsson har mycket att fundera på. Nästa stopp på lagets bortaturné är Timrå på fredag kväll.

– Killarna krigar på och försöker vända på det här, sa Jonsson. Mycket sitter nog mentalt, då kan det se ut så här.

CHRISTER LARSSON

Mer läsning

Annons