Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyopererad – Jonsson kan missa premiären

Han är definitivt borta från starten av European Trophy och elitseriepremiären som är en månad bort kan vara i fara.
Brynäsbacken Lasse Jonsson är nyopererad i höger axel och armbåge.
– Jag hoppas självklart vara spelklar så snabbt som möjligt men just nu är det dumt att spekulera i hur lång tid det tar, säger Lasse.

Annons

Ingreppet som gjordes i fredags har varit planerat en tid. Redan under en stor del av förra säsongen hade han smärtor i axeln och armbågen.

– Jag kan inte säga hur mycket det påverkade mig men visst har det varit ett orosmoln. Man har inte vetat hur det ska kännas när man vaknat på morgonen. Nu är det i alla fall fixat.

Ingreppet gjordes så snabbt som möjligt men innebär att Brynäs får klara sig utan sin back när isträningen tar fart på allvar och träningsmatcherna löser av varandra till seriestarten mot Växjö den 13 september.

– Det känns skönt att det är gjort även om det är tråkigt att missa det här skedet när vi går på is och ska börja spela matcher. Men det är bättre att ha gjort det nu än att chansa och märka under säsongen att det inte håller, säger Brynäsbacken som nu är bandagerad och bär mitella för att det hela ska läka.

Det kan ta några veckor innan han är tillbaka. Det kan kanske ta ännu längre tid.

– Vi får vänta och se. Jag tar en vecka i taget men hoppas självklart att jag är redo så snabbt som möjligt och att det inte är någon fara för seriepremiären.

Det Lasse har drabbats av händer inte sällan hockeyspelare där en inflammerad armbåge också har gjort att axeln har smärtat.

– Egentligen är det två olika saker och är typiska hockeyskador. Men eftersom det sitter i samma arm hänger det säkert ihop med varandra. Läkaren har varit in och rensat upp, putsat till och gjort utrymme för lederna så att det inte ska bli inflammerat i framtiden.

Det är inte 30-åringens första ingrepp den här sommaren. I maj opererade han sin båda fötter. Han hade problem med knöliga utväxter på båda sina stortår – något som heter Hallux Valgus.

– Det är helt bra nu och tillsammans med den här operationen känns det väldigt skönt att få dom här irritationsmomenten fixade. Nu längtar jag bara efter att få spela hockey utan att det gör ont i fötterna, armbågen eller axeln, säger Lasse.

Säsongen för tre år sedan fick han också förstörd av en avskuren vadmuskel i en match mot Luleå hösten 2009 vilket gjorde att han var borta ett helt år.

Mer läsning

Annons