Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt guld på väg till brynäsare

Framtiden ser ljus ut för svensk hockey och för Brynäs.
Tre Brynäskillar spelade när Sverige blev klara för J18VM-final – mot USA.

Annons

I januari vann Sverige JVM och i går när Sveriges U18-landslag vann mot Finland i semifinalen med 7–3 (1–1, 2–2, 4–0) stod det klart: Sverige spelar final i J18VM på söndag mot USA.

Det var en svängig match. Finland kom in i matchen bättre och var bäst i början men i mitten av andra hade Sverige greppet och ledde med 3–1. Finland kom tillbaka och kvitterade till 3–3 inför den tredje perioden. Men Sverige tog ledningen igen och utökade den.

Brynäsmålvakten Oscar Dansk stängde igen i sista perioden och slutade matchen med en räddningsprocent på 93.18%.

– Jag tycker kanske att jag skulle ha haft målen, men vi vinner och det är det viktigaste. Vi har många bra målskyttar, vi vet vad vi kan och vi litar på varandra, förklarar Oscar Dansk.

Dansk, backen Christian Djoos och forwarden Elias Lindholm är brynäsarna i truppen. De missade guldfirandet i Gävle i torsdags men hoppas på att få fira ett VM-guld på söndag, i Brno, Tjeckien.

– Lite synd att missa, jag hade velat vara där, men att vara med om det här och ha chansen till att vinna VM är minst lika stort. Vi har bra förutsättningar för att vinna på söndag, konstaterar Dansk.

Såg ni matchen? Och hur firade ni?

– Jag såg matchen, på datorn. Det var tråkigt att inte få vara där och fira, vi brynäsare var glada men vi firade inget speciellt. Vi hade en tidig träning i går, säger Christian Djoos.

De tre juniorstjärnorna gratulerar och hälsar att ”det var jävligt kul att Brynäs vann och tog hem guldet igen”.

Mer läsning

Annons