Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om Brynäs lag i European Trophy

Brynäs har fått dispens att medverka i European Trophys slutspel.
Men det är fortfarande inte klart om Brynäs måste släppa sina spelare till Tre Kronors Channel One Cup och Juniorkronornas JVM-läger som är samtidigt.

Annons

– Men i avtalet står det att vi har en skyldighet att släppa spelarna till landslaget, men vi hoppas att det ska kunna lösa sig och att vi kan ställa det bästa laget på isen, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Brynäs har alltså en skyldighet att släppa sina bästa spelare till landslaget. Man kan därmed bli av med landslagsaktuella spelare som Calle Järnkrok, Simon Bertilsson och Johan "Honken" Holmqvist till Tre Kronor. Samtidigt som Elias Lindholm, Emil Molin och Christian Djoos är högaktuella för Juniorkronorna.

Det kan alltså bli ett väldigt stort spelartapp för Brynäs när European Trophy ska avgöras i Österrike.

– Vi vill självklart att dem ska spela med oss, samtidigt förstår vi att landslaget även vill ställa upp med det bästa laget. Det är tudelat och en svår situation, men vi hoppas komma överrens.

– Samtidigt är vi väl medvetna om att vi kan tappa några spelare, men det finns inte så mycket att göra åt den saken.

Någon dialog har man inte haft med Pelle Mårts. Men Mårts säger till Sportexpressen att han är beredd att ta diskussionen.

– Jag har själv varit klubbtränare i många år. Det är väl sunt tänkande bara. Sedan är väl kruxet att vi också vill ha bästa laget, säger Mårts.

Mer läsning

Annons