Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ollas klar för Brynäs – skrev på för två år

(Ny version) Efter ett antal nej tack från olika spelare har Brynäs fått napp.

Leksands forward Jesper Ollas, 27, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Ja, han är klar för Brynäs, bekräftar Ollas agent Tommy Öström.

Annons

Den senaste tiden har Brynäs sportchef Micke Sundlöv fått finna sig i att få ett: ”tack för visat intresse, men vi väljer ett annat lag” från spelare och agenter.

I går blev till exempel jättetalangen Max Friberg från division 1-klubben Skövde officiellt klar för Timrå, en spelare som Brynäs gärna sett i sin trupp. Men samtidigt lyckades Brynäs knyta till sig Leksands trotjänare Jesper Ollas som sedan barnsben tillhört den klassiska Dalaklubben.

Nu har hans kontrakt med Leksand löpt ut och eftersom det inte blev något spel i elitserien den här gången heller förklarade Ollas, som fyller 27 år i slutet av april, att han ville vidare i karriären.

– Jag tror inte det finns någon som inte unnar Ollas att få spela i elitserien, säger hans agent Tommy Öström som för Sporten bekräftar att parterna är överens om ett tvåårsavtal.

– Brynäs har varit intresserade en tid och nu är han klar för klubben, säger Öström.

Jesper Ollas har spelat sju säsonger i Leksands A-lag, en i elitserien (senast Leksand var uppe 2006/06) och resten i allsvenskan. Förutom en säsong i Arboga har den Norrköpingsfödde forwarden spelat i Leksand i hela sitt liv. Han beskrivs vara en hårt arbetande forward som visar mycket ”hjärta” framför mål och längs sargerna. Ollas är även en duktig poängmakare. Den gångna säsongen blev det 47 poäng (22 mål och 25 assist) på 56 matcher i allsvenskan och det för Leksand så misslyckade kvalet till kvalserien.

I grundserien var han med sina 44 poäng tvåa i Leksands interna poängliga, bara Jens Bergenström gjorde fler poäng med sina 49.

Brynäs bekräftade under fredagsmorgonen att Ollas är klar för klubben.

Mer läsning

Annons