Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt, sa Jonsson då Brynäs föll ihop

Brynäs lärde sig inte läxan från i fredags.
I går blev det återigen stirrigt trots 3–0-ledning – och den här gången slutade det med förlust på straffar.
– Fullständigt onödigt, säger tränaren Tommy Jonsson efter 3–4 mot Bern.

Annons

Mot Fribourg-Gottéron klarade sig Brynäs med ett nödrop.

3–0 blev 3–2 innan Jonas Nordquist kunde sätta den avgörande pucken i tom kasse.

I går var ”Nordan” den som öppnade målskyttet när han efter smånätt samspel med Mats Lavander på liten yta skickade in 1–0 med ett distinkt närskott 12.16 in på matchen.

En mållös och händelsefattig andraperiod, med litet plus för hemmalaget, följdes sedan av ytterligare två Brynäsmål, båda i power play.

Sebastian Enterfeldt svarade för sin första fullträff i sitt nya lag och fortsatt formstarke Daniel Widing skickade in 3–0 efter att ha skjutit i stolpen strax innan. Då visade klockan 6.39 i tredje perioden och en ny trepoängare var på god väg.

Sedan rasade allt.

– Vi faller på eget grepp. Vi gör ingen bra hockeymatch, men det är stabilt. Och sedan är det något som händer – vad vet jag inte riktigt. Det är inte Bern som blir bättre, utan vi som bjuder in dem. Så fullständigt onödigt, säger Tommy Jonsson.

– Vi blir stillastående och passiva, och de sköljer över oss.

Bern inledde upphämtningen genom en första reducering av Pascal Berger efter 9.05. Sedan skapade Daniel Rubin ordentlig spänning med sitt 3–2-mål när hemmabacken Victor Berglind inte riktigt var vaken med knappa fem minuter kvar. Och efter 19.39, med utplockad målvakt, kom kvitteringen när Simon Löf misslyckades att rensa framför inlånade Morakeepern Daniel Hansen.

I straffläggningen hade gästernas Ryan Gardner den kyla som brynäsarna saknade.

– Vi ska knyta ihop det där, det är inget snack om saken. Vi ska inte släppa in tre mål på så kort tid, så är det bara, säger Sebastian Enterfeldt, som ändå alltså kunde glädja sig åt den där 2–0-pucken som slank in på något sätt.

– Jag försökte skjuta en backhand och pucken studsade på målvaktens axel och in. Skönt att få det avklarat, det känns bra att veta att man kan få in den.

Enterfeldt spelade med Jesper Ollas (vilade mot Fribourg-Gottéron) och Jonathan Granström i går, i stället för med Daniel Widing och Mats Lavander som han hade som kedjekamrater i fredags.

– Vi har sagt att vi ska testa lite och se var det stämmer bäst. Jag tycker att vi hittade varandra bättre och bättre, det var lite avvaktande i första perioden men sedan jobbade vi som en enhet, säger Luleåförvärvet.

För Daniel Hansen var det en blixtvisit, han åkte tillbaka till Mora redan i går kväll.

– Det var kul att spela, det var ju min första match för säsongen. Sista tio var väl inte jättebra av oss och sedan släpper jag några billiga returer också. Jag får ta på mig en del av ansvaret, säger Hansen.

Mer läsning

Annons