Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operation Lasse kan bli guld värd för Brynäs

Lars Jonsson måste operera båda fötterna.

Sedan laddar han för en revanschsäsong.

Det mesta talar nämligen för att det blir han – och ingen värvning utifrån – som ska fylla luckan efter Mattias Ekholm.

Annons

Vi tar det där med fötterna först. Lars Jonsson åker till Uppsala i dag för en konsultation med läkare inför de operationer som väntar, en på vardera fot.

Exakt när han ska upp på operationsbordet är inte klart, men han hoppas att det blir så snart som möjligt.

– Jag har något som kallas Hallux Valgus som gör att fötterna blir knöliga, vilket knappast blir bättre av att man pressar ner dem i ett par skridskor med jämna mellanrum, säger Jonsson.

– Jag har vetat om ett tag att jag någon gång skulle behöva operera mig och nu blir det sämre och sämre hela tiden. I början gjorde det ont till och från, nu gör det ont hela tiden, och det har inte blivit bättre efter att säsongen tog slut.

30-åringen säger att smärtan är värst på morgonen vilket har gjort förmiddagsträningarna till ett litet helvete. Matcher däremot har inte varit några problem.

– Men jag måste ut på isen tidigare än de andra. När jag har kommit igång har smärtan försvunnit.

Han vet i nuläget inte så mycket om operationerna men har fått beskedet att han ska kunna gå ut från sjukhuset.

– Så det låter som att jag ska kunna träna lätt ganska snabbt.

Lars Jonsson har en knepig säsong bakom sig. Den tidigare så majestätiske och offensive backen hade problem med både sjukdomar, skador och sviktande självförtroende – och var i flera perioder petad.

Nu hoppas Brynäs sportchef Micke Sundlöv att Jonsson kommer tillbaka till sin tidigare höga nivå. För ett troligt scenario är att mästarlaget, trots tappet av Ekholm till Nashville, väljer att inte värva någon back. Förutsatt att Niclas Andersén blir kvar.

– Det är visserligen inte hugget i sten, men vi är trygga med det vi har. Och jag är fullständigt övertygad om att när vi nu har fått hit Gunnar Persson (backcoach) som kommer att jobba med Lasse, så kommer han att komma på banan igen och ta en del av det Ekholm lämnar efter sig, säger Sundlöv.

Lars Jonsson:

– Absolut. Jag tvivlar inte på att jag kan komma tillbaka till en hög nivå. Det känns skönt att det nollställs nu och att det blir en omstart. Att Gunnar Persson kommer hit känns jättebra.

När det gäller frågan ”värva eller inte värva” tillägger Sundlöv att en stor del i Brynäs framgångsrecept är att tro på de yngre spelarna. Simon Löf har blommat ut just på grund av det, och Sundlöv hoppas mycket på Victor Berglind som kommer tillbaka efter utlåningen till Sundsvall i allsvenskan.

– Victor är fantastiskt duktig offensivt, i powerplay och sånt, men har haft det tuffare i defensiven. Det har han utvecklat nu och han blir ruskigt spännande att se i höst, säger Sundlöv.

Det här innebär att Brynäs inleder säsongen med enbart sju backar. Lovande junioren Christian Djoos kommer att finnas med som back-up och träna en del med A-laget.

På forwardssidan ska ytterligare en spelare in i laget som det ser ut nu. Med största sannolikhet blir det 24-årige Andreas Thuresson, som för tillfället spelar AHL-slutspel med Connecticut Whale.

– Men vi vet ju inte hur det blir med Sebastian Wännström än. Han är ju faktiskt inte vår spelare, säger Sundlöv om den från St. Louis utlånade anfallaren.

Mer läsning

Annons