Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppala/Sätra körde över Hofors

Oppala/Sätra var minst ett nummer större än Hofors i gästrikederbyt i Läkerol Arena. Trots att laget saknade flera av sina ordinarie spelare blev det hela 8–0. Tom Noremo gjorde återigen tre mål, liksom i söndags mot Team Gävle.

Annons

Hofors hängde bra med i en period och laget skapade en del chanser. Men det var Oppala/Sätras Alexander Ageflod som kunde göra matchens första mål, snyggt frispelad av Anders Kimhag. När sedan Tom Noremo gjorde sitt första för kvällen tappade Hofors både orken och lusten.

Oppala/Sätra var starkare, större och bättre i allt och under de två avslutande perioderna var det i stort sett endast ett lag på isen. När Alexander Ageflod med knappa fem minuter kvar av den andra perioden smällde in 4–0 målet var matchen avgjord.

I den avslutande perioden kunde Tom Noremo och Liam Lindström bägge göra sina andra mål för kvällen och därefter fick Jens Kansell i Hoforskassen nog.

In kom Sebastian Grönborg bara för att släppa in ytterligare två mål.

Patrik Eriksson i hemmakassen fick hålla nollan även om Hofors i slutet av matchen fick chansen i två snabba power play, men det resulterade bara i ytterligare ett baklängesmål då Tom Noremo kunde sätta dit 7–0 – vilket var hans tredje.

Oppala/Sätra var riktigt bra och Hofors lyckades sällan eller aldrig ta sig in i slottet för att avsluta.

Hofors fick ett par frilägen men då var det på bjudningar från hemmaspelare. Sätra/Oppala var ruggigt bra i både defensiven och offensiven och segern var hur rättvist som helst.

OPPALA/SÄTRA–HOFORS 8–0 (2–0, 2–0, 4–0)

Målen: 1–0 Alexander Ageflod, 2–0 Tom Noremo, 3–0 Liam Lindström, 4–0 Alexander Ageflod, 5–0 Tom Noremo, 6–0 Liam Lindström, 7–0 Tom Noremo, 8–0 Victor Strandh.

Skott: 33–21 (10–11, 12–5, 11–5)

Utvisningar, O/S: 5x2. Hofors: 6x2.

Domare: Alexander Jidemo.

Bäst i O/S: Hela laget var bra, extra plus till Tom Noremo, Andreas Gällstedt, Anders Kimhag, Alexander Ageflod.

Bäst i Hofors: Andreas Eriksson, Mathias Strand.

Derbytabellen

Oppala/Sätra–Hofors HC8–0

Oppala/Sätra860248–2318

Valbo HC751134–1617

Hofors HC831434–4010

Team Gävle700717–540

Mer läsning

Annons