Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orden som retar Brynäs

Niklas Czarnecki mot Brynäs – för första gången.
Och Tommy Jonsson hoppas knäcka sin förre tränarkollega.
– Hans uttalanden har inte varit genomtänkta, det sporrar oss, säger Brynästränaren inför kvällens möte med Färjestad.

Annons

Niklas Czarneckis övergång till Färjestad har visat sig bli känslig på många sätt. Framför allt när förre Brynästränaren inför säsongen uttalade sig och i det närmaste nedvärderade Brynäs genom att säga: ”Tänk dig att för första gången stå framför ett lag som kan vinna SM-guld”.

Det har väckt känslor i hans gamla klubb.

– Jag har personligen aldrig hört honom säga det. Det får stå för honom. Men om det stämmer är det inte särskilt genomtänkt. Och jag hoppas att det sporrar oss ännu mer, säger Tommy Jonsson, som assisterade Czarnecki i fjol.

– Det är klart att det är lite speciellt att möta Niklas, men jag vill vinna alla matcher, så är det.

Sporten sökte i går svar av Czernecki och hans uttalanden, men lyckades aldrig nå honom. Under Färjestads gårdagsträning säger han dock till Nya Wermlands Tidningen:

– Det är självklart att det blir speciellt att möta Brynäs. Jag känner många väldigt väl i föreningen och vet hur spelarna uppträder i vissa situationer. Det kan jag dra fördel av och utnyttja om tillfälle dyker upp.

Men det slutar inte där.

Nej, för att späda på ytterligare så har Färjestad BK, i deras kubbguide 2011/2012, beskrivít Czarnecki så här: ”Han har jobbat i småklubbar och budgetklubbar i allsvenskan och elitserien”.

– Czarnecki har tidigare tränat lag som inte haft särskilt mycket pengar att knyta till sig talanger. Men det där kanske inte är så genomtänkt av oss, säger Färjestads presschef, Jörgen Kalitzki.

– Budgetklubbar? Det måste vara vi, va? fnyser Daniel Widing när han hör beskrivningen.

Widing spelade i Brynäs säsongen då Niklas Czarnecki tog över Brynäs, men under de två sista Czarnecki-åren har han ju spelat i andra klubbar. I år har Brynässtjärnan fått en ganska tuff start på säsongen och är ännu inte noterad för något mål.

– Jag har inte kommit i gång, helt enkelt. Jag har åkt mycket skridskor, men inte fått lika mycket puck. Det tycker jag generellt speglar hela vår kedja. Det finns mycket att ta av, säger Widing, som värvades för sin målproduktion till Djurgården inför fjolårssäsongen.

Han infriade inte förväntningarna och gjorde bara hälften av den målskörd han haft tidigare säsonger.

Till Brynäs är han värvad för samma sak – och hoppas att inte förra säsongen upprepar sig.

– Vi har bara spelat tre matcher. Vore det i omgång 30 hade jag varit orolig. Men nu är det bara att kriga och slita så lossnar det snart.

Mer läsning

Annons