Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäker höst väntar spelarna

Räkna inte med några NHL-proffs i elitserien förrän i slutet av oktober.

Och räkna framför allt inte med Jacob Markström eller Jakob Silfverberg – Anders Lindbäck lämnar dock en öppning för Brynäs.

Annons

Både Markström och Silfverberg har tvåvägskontrakt, vilket innebär att de är tvungna att göra som deras NHL-klubbar säger vid en eventuell lockout.

– Jag blir kvar i USA, säger ”Markan”.

– Jag gör som Ottawa vill. Själv vet jag faktiskt inte vad som är bäst för min egen utveckling, att spela i AHL eller elitserien. Det är hugget som stucket, säger Silfverberg.

Lindbäck har inte funderat så mycket på saken än. KHL är ett alternativ, såväl som elitserien och övriga europeiska ligor.

– Eller AHL, den serien kommer att bli riktigt bra, säger Lindbäck.

– Men Brynäs ligger mig varmt om hjärtat, det skulle också vara en bra lösning.

Enligt Nicklas Bäckströms agent Gunnar Svensson vill ”Bäckis” helst spela i Brynäs, men som Sporten skrev i går kan en försäkring bli dyr.

– I vilket fall som helst tror jag inte att NHL-proffsen börjar snegla på Europa förrän sista veckan i oktober, säger han.

Något nytt avtal mellan NHL och spelarfacket NHLPA är ännu inte i sikte. Den stora frågan som parterna måste kommer överens om är hur vinstfördelningen ska göras.

– Spelarna tjänar bra, ligan tjänar bra – men båda vill ha mer. Om man hårdrar det, säger Svensson.

Lindbäck:

– Det är jättestora summor och man kan tycka att vi är bortskämda, men vi vill inte ge upp varje gång. Förra gången det blev lockout sänkte de spelarlönerna med en fjärdedel.

Mer läsning

Annons