Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson om Färjestad: "De är lite småfula"

Efter förlusten mot HV71 väntar en ny mardrömsmotståndare för Brynäs: Färjestad borta.

– De är lite småfula och har fått oss ur balans tidigare, säger Dennis Persson.

Annons

Det är bara två av elitserielagen som Brynäs har misslyckats med att besegra den här säsongen.

HV71, som ju vann i förlängning i Jönköping under onsdagskvällen, och så Färjestad, fredagens motståndare.

Brynäs har förlorat alla tre möten med Karlstadslaget den här vintern, 1–4 och 3–4 efter förlängning på hemmaplan, samt 0–3 i Löfbergs Lila Arena.

– Men i bortamatchen gjorde vi en väldigt bra insats och var klart bättre än dem, säger tränaren Tommy Jonsson, som efter torsdagens träning meddelar att det blir exakt samma lag mot FBK som mot HV71.

Dennis Persson har inte spelat någon av matcherna mot Färjestad, detta på grund av den nyckelbensskada han drabbades av tidigt på säsongen. Han har ändå analysen klar för sig varför Brynäs har förlorat de tre inledande mötena.

– De är bra på det de gör. De är lite småfula också och har fått oss ur balans, fått oss lite griniga. Vi kan spela det spelet också, men det är inte det vi gör bäst, säger Persson.

– Vi vill spela med fart medan Färjestad nog inte vill att det ska gå lika snabbt. De vill nog få ner tempot.

Småfula säger du, är det någon speciell spelare i Färjestad du tänker på?

– Nja, alltså småfula vet jag inte. Men de har några som gärna gnäller lite extra på domarna och käftar efter avblåsningarna. Alla vet vilka jag syftar på så jag behöver inte nämna några namn.

24-årige Dennis Persson värvades från AHL-laget Rochester Americans, men hade otur och hann bara med två matcher innan ovan nämnda skada. Nu har han gjort sex matcher efter comebacken, och har lyckats göra poäng i de två senaste. Mot HV71 kom karriärens andra elitseriemål, det första gjordes för Timrå för flera år sedan.

– Det känns som att jag är tillbaka på den nivå jag var innan skadan, jag känner mig hundra procent. Det är lite muskelmassa som ska byggas upp bara, säger Persson.

Du och din backpartner Cody Franson kommer båda från Nordamerika, han från NHL och du från AHL. Är det en fördel?

– Ja, man skulle kunna tro det. Min engelska är ju ganska bra så vi kan reda ut saker på isen relativt snabbt. Sedan tänker vi hockey på ungefär samma sätt eftersom vi kommer från små rinkar.

– Jag ser inga nackdelar med det i alla fall. Vi har skött oss relativt bra tycker jag.

Mer läsning

Annons