Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson var siste backen in i Brynäs

– Det var helt i linje med vad vi vill göra och det vi står för.
Det säger sportchef Micke Sundlöv om värvningen av Dennis Persson – som blev siste back in i Brynäs om inget särskilt dyker upp.

Annons

Sundlöv sade tidigare till Sporten att man inte skulle ha bråttom när det gällde att hitta Niclas Anderséns ersättare.

Men ändå gick det undan.

Enligt sportchefen berodde det på att det kändes så rätt med den 24-årige backen.

Hur bra koll har ni på hur han presterade i AHL?

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag har sett honom i 20 matcher därborta, men jag tycker ändå att vi har haft helt okej koll på honom ändå. Han har gått åt rätt håll under de tre åren i USA, och nu kommer han till vår miljö. Det känns som att det här kan bli bra, säger Sundlöv.

Några fler backar blir det troligen inte.

– Nej, nu har vi sju backar, åtta med Christian Djoos som ska träna med oss. Troligen startar vi med de här, men vi kommer att hålla ögon och öron öppna och ser om det händer grejor. Det brukar ske en hel del i september-oktober när NHL-lagen har haft sina camper.

Vi har skrivit om Juuso Hietanen förut, han vill väl tillbaka till Brynäs?

– Ja, vi skulle absolut inte ha något emot att ha honom här, det är en fantastisk back. Men enligt hans agent har han skrivit på för ett nytt år med Torpedo Novgorod (KHL).

– Jag har ringt ett antal gånger och frågat, varje gång det har varit rykten om att Hietanen ska tillbaka till Sverige, men svaret har varit samma varje gång.

Mer läsning

Annons