Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petrasek sänkte Brynäs i sudden

Brynäs missade chansen att gå upp i serieledning. Tre poäng mot HV71 hade tagit Gävlelaget till toppen av tabellen, men det blev bara en poäng.

HV71 vann med 2–1 efter förlängning sedan hemvändaren David Petrasek avgjort.

Annons

Brynäs är elitseriens klart bästa lag i powerplay. Laget har gjort mål i över 25 procent av sina numerära överlägen denna säsong.

I torsdagens match mot Modo blev det fyra mål i powerplay, och även mot HV71 syntes det att självförtroendet var stort när Brynäs fick spela med en man mer.

Men HV71 spelade helt rätt i boxplay, med bra rörelse och disciplinerad markering.
Brynäs fick chanser i både fem mot fyra och fem mot tre, men skapade inte särskilt många riktigt farliga lägen.

Allra tydligast blev det när HV71:s Jesse Joensuu drabbades av fyra minuters utvisning efter 16.44 av tredje perioden vid ställningen 1–1. Stenhårt jobb av HV71 gjorde att Brynäs aldrig kunde etablera något riktigt tryck för ett segermål.

Bästa målchanserna för Brynäs kom i stället i spel fem mot fem, där både Martin Johansson och Jesper Ollas hade varsitt rent friläge med gott om tid.

Totalt vann Brynäs skotten med 41–35, och tre poäng till Gävlelaget hade inte varit orättvist. Men HV71:s målvakt Daniel Larsson var strålande och räddade sitt lag kvar i matchen. Och i förlängningen ordnade David Petrasek bonuspoängen till HV71.

Mer läsning

Annons