Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platt fall mot Djurgården

När ska det släppa för Djurgården har varit en ständig fråga i elitserien. Kanske i och med lördagens seger mot Brynäs, som läckte rejält bakåt.

Annons

6–3 hemma var Tony Zabels första seger som tränare för Djurgården.
Hockeysäsongen har varit en enda lång besvikelse för Stockholmsklubben. Då blev också vinsten mot Brynäs desto mera sensationell. Efter två raka förluster med Tony Zabel som ny tränare och en totalt fyra matcher lång förlustsvit kom en högst överraskande seger, dels med tanke på motståndet, serietvåan Brynäs, dels på grund av målproduktionen i matchen.
Förutom en 7–3-seger mot bottenlaget Timrå var 6–3 målrekord för Djurgården den här säsongen och dessutom: sex olika målskyttar stod bakom segern.
Men i ett allt mer utsatt läge, näst sist i tabellen och kvalserien hängande över sig tog Djurgården sig samman inför drygt 8 000 åskådare på ett sätt som man inte varit i närheten av tidigare under säsongen.
I slutet av första och början av andra perioden gick man upp till 3–1-ledning genom mål av Andreas Holmqvist och Marcus Nilson. När sedan Brynäs vid två tillfällen reducerade, först till 2–3, därefter till 3–4, kunde Stockholmsklubben ändå stå upp och inte drabbas av panik.
När kritiserade Kyle Klubertanz först gjorde 5–3, fri framför mål, 17.09 i andra perioden och därefter Patrick Cehlin med säsongens mål ökade till 6–3 3.12 i tredje, avgjordes matchen definitivt.

Mer läsning

Annons