Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen nekade Brynäs spel i julhelgen

Efter förlustmatchen mot Linköping i tisdags har Brynäs fått matchledigt under julen.

Anledningen till det är – polisen.

– Vi skulle ha mött AIK på annandag jul men det sa polisen nej till, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson

Annons

Som vanligt är det full elitserieomgång på annandag jul – ja, i alla fall nästan.

Alla lag utom Brynäs och AIK är igång och spelar på den populära matchdagen, där elitserieklubbarna nästan slåss om att få hemmamatch för att locka julledig och ”hemvändarpublik” till sina arenor.

Men spelarna i Brynäs får träna istället för att spela match. Mötet med AIK har redan spelats – en måndag i november.

Trist tycker förstås Brynäs som till råga på allt förlorade den matchen med 4–2. Men enligt klubbdirektören Hans-Göran Karlsson var ändringen av matchdatumet ett beslut man inte rådde över.

– Nej, det är ju så att alla matcher klassificeras i olika säkerhetsnivåer och matcherna mot AIK och Djurgården bedöms som så kallade högriskmatcher. Och polisen sa redan när spelschemat var klart att vi inte fick spela mot AIK på annandag jul.

Hans-Göran Karlsson säger att AIK och Brynäs fick komma överens om ett annat datum och det var därför Brynäs hade tre raka hemmamatcher i november.

– Självklart tappade vi en del ekonomiskt på att spela en måndag när det bara kom drygt fyra tusen och tittade, säger Karlsson.

En match under julhelgen skulle Brynäs kunnat räkna in en publiksiffra på runt 7 000 personer. En förlustaffär på uppskattningsvis 360 000 kronor, bara i biljettintäkter.

Men det var aldrig någon mening eller idé att överklaga polisens beslut att tvinga Brynäs att hitta ett annat speldatum mot AIK.

– Nej, det är så att det är polisen som tilldelar arrangörstillstånd och utan det får vi inte spela en elitseriematch. Polisen är den myndighet/instans som kan säga nej till att vi spelar match, förklarar Hans-Göran Karlsson.

Nästa Brynäsmatch spelas den 28 december, borta mot Modo.

Mer läsning

Annons