Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressat Brynäs: "Vissa är för bekväma"

Brynäs har hamnat på efterkälken i tabellen och är hårt pressat. Det kändes i luften när laget tränade efter två raka bottennapp. Nu gör laget förändringar.

Annons

Brynäs fredagsträningar brukar i vanliga fall innehålla mycket skoj och avslutas med en strafftävling.

Men efter den svidande förlusten borta mot Modo var det inga muntra tongångar i truppen som tränade i Läkerol Arena. Strafftävlingen var borta och det gick nästan att ta på den besvikelsen som hängde i luften.

Och efter att Brynäs inlett, vad man kallat säsongens viktigaste månad, med bara en poäng på tre matcher och bara tre gjorda mål så kändes Tommy Jonsson påtagligt pressad.
– Jag är väldigt besviken över vår prestation mot Modo, jag vet inte hur jag ska uttrycka mig, säger Brynästränaren.

• Efter 6–2-förlusten hemma mot HV71 valde du att inte analysera den matchen särskilt hårt. Hur har ni gjort den här gången?
– Vi har valt en annan väg. Visserligen analyserar vi alltid matcher, men analysen var inte så djup efter HV-matchen. Nu har det varit annorlunda, den här svängen. Så mycket kan jag säga.

• Vad har ni pratat om?
– Det stannar här.

• Vad är det som inte fungerat den senaste tiden då?
– Vi har vår analys och vad vi tror förlusterna beror på. Men jag säger inte allt till media.
Lagkaptenen Jörgen Sundqvist försöker dock sätta ord på vad Brynäs har misslyckats med.
– Vissa har varit för bekväma och kanske legat på 85 procent av sin arbetsförmåga i stället för 100 procent. Det krävs att alla är med och bidrar, det är svårt när tio spelare är inställd på att vinna och resten inte är det, säger backen.
– Alla måste inse allvaret så vi inte halkar ännu mer neråt. Vi vill ju uppåt, fortsätter Sundqvist.

Till lördagens match mot Skellefteå så gör Tommy Jonsson nu förändringar för att väcka laget. Men han väljer att inte avslöja vilka. Brynästränaren är även hemlighetsfull vad gäller målvaktsvalet.

Mer läsning

Annons